Суспільство
4 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

“Антонов” повністю завершив роботу із заміщення російських комплектуючих 

Державне підприємство "Антонов" повністю завершило проектну роботу із заміщення комплектуючих виробництва РФ вітчизняними та західними аналогами.

Окрім проектних робіт із заміщення підготовлено необхідну конструкторську документацію. Частково придбано нове обладнання для встановлення на військово-транспортний літак Ан-178 та ведуться роботи з переобладнання дослідного зразка цієї машини.

В Україну йде справжнє літо: наприкінці тижня до +24° 

Із п’ятниці в Україні починається потепління. 3 червня хмарно з проясненнями. У західних, Вінницькій та Житомирській областях помірні дощі; температура вночі 3-8° тепла, вдень 11-16°, на високогір'ї Карпат протягом доби 1-6° тепла. 

Впродовж 6-7 червня температура вночі 10-16°; вдень 22-28°, у західних областях 18-24°.

Українець зійшов на найвищу гору світу у вишиванці

Віталій Козубський зацікавився горами майже у 40 років. На українській Говерлі чоловік досі не був. Похід на Еверест коштує від 30-ти тисяч доларів. У цю суму входять речі, без яких неможливо обійтися: дозвіл на сходження (трохи більше 11 тисяч), послуги провідника (ще 10-12 тисяч). Ще необхідно платити за базові табори, де ти зупинятимешся: до них прокладена дорога і проведене світло, є туалети. 

McDonald's має намір відкрити в Україні ще 5 ресторанів до кінця 2020 року 

Американська мережа ресторанів швидкого харчування McDonald's планує в 2020 році відкрити п'ять нових закладів в Україні. Про це в ході онлайн-конференції повідомила генеральний директор компанії Юлія Бадрітдінова.

За минулий рік ми інвестували в Україну 500 млн грн, і в цьому році плануємо збільшити інвестиції. Ми відкрили п'ять ресторанів, і стільки ж маємо намір відкрити в 2020 році», – сказала вона.

Влада Чорногорії офіційно оголосила про закінчення епідемії коронавірусу в країні 

Чорногорія стала першою країною в Європі, яка подолала коронавірус: не залишилося жодного хворого

Кінець епідемії COVID-19 оголошується в Чорногорії! Це результат багатомісячних зусиль всієї системи та наших громадян. Дякую за довіру!", - йдеться у повідомленні.

Нових інфікованих у Чорногорії не реєструють протягом трьох тижнів, повідомляють в Інституті громадського здоровʼя в Подґориці. Перший випадок виявили 17 березня.

Ryanair уже запланував відкриття рейсів до Італії з чотирьох міст України 

Найбільший європейський лоукостер Ryanair запланував відкриття регулярних рейсів з України до Італії на початку липня. Квитки для купівлі доступні в системі бронювання на сайті перевізника.

Відповідно до інформації на сайті компанії, Ryanair буде виконувати перельоти з Києва, Львова, Харкова та Одеси.

Українцям дозволили змінювати своє по батькові 

Народні депутати Верховної Ради проголосували 3 червня за законопроєкт №2450, який дозволить українцям добровільно змінювати власне по батькові. Це можна буде робити з 14 років за згодою батьків.

За відповідний законопроєкт в цілому проголосували 247 народних депутатів. Проти виступили 42 нардепи, ще 42 – утримались.

З 5 червня в Україні кафе та ресторани почнуть приймати відвідувачів всередині 

Ситуація з коронавірусом в Україні дозволяє у межах адаптивного карантину відновити роботу кафе та ресторанів у штатному режимі. Тобто відвідувачі зможуть сидіти не лише на літніх майданчиках, але й всередині приміщень.

Кафе та ресторани почнуть приймати відвідувачів всередині вже з 5 червня. 

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Як ми писали, на космодром повернулася ракета Falcon 9, яка відправила астронавтів на МКС. Зафіксовано момент приземлення ракети на плавучу платформу, а також процес її транспортування.

Радимо прочитати про таємницю довжиною в 70 років: квартира, яку не відчиняли з 1939 року. 70 років мадам де Флоріан платила за оренду квартири, але ніхто з родичів не знав про неї.

До речі, скільки днів будуть відпочивати українці? У 2020 році в Україні третина червня припадає на вихідні дні, а ще буде два затяжних вікенди завдяки святам.