Політика
4 червня 2020
Рада відправила на доопрацювання програму діяльності уряду
Доопрацювання програми 4 червня на засіданні Верховної Ради підтримали 245 народних депутатів.
news-image
Народні депутати відправили на доопрацювання Програму діяльності Кабінету міністрів, яку розробляли на основі поданих міністерствами пропозицій спільно з усіма парламентськими комітетами.

Доопрацювання програми 4 червня на засіданні Верховної Ради підтримали 245 народних депутатів.

З трибуни парламенту прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що завдяки новій програмі вдасться почали відновлювати економіку вже у другій половині 2020 року. Однак попросив певний час для її доопрацювання.

За його словами, уряд передбачив підтримку всіх секторів економіки, а головне — малого і середнього бізнесу.

У програмі уряду зазначені короткострокові пріоритети уряду (організація протиепідемічних заходів, здійснення економічних заходів підтримки) та довгострокові (розвиток малого та середнього бізнесу, підтримка вітчизняного промислового виробника, ефективне управління державними підприємствами, забезпечення продовольчої безпеки тощо).

Відповідно до тексту програми, до пріоритетних регіональних напрямків діяльності Кабміну належать: формування ефективного місцевого самоврядування та органів державної влади на новій територіальній основі, оптимізація системи територіальної організації влади на місцях, удосконалення адміністративно-територіального устрою.

Також на засіданні народний депутат «Голосу» Ярослав Железняк від імені своєї фракції зробив символічний подарунок Кабінету міністрів під час розгляду програми діяльності уряду.

Так, з трибуни парламенту 4 червня він показав «рюкзачок для урядовця», який подарували чинному складу Кабінету міністрів.

Уряд не знайшов нянь для бізнесменів, але чомусь вирішив, що ми з вами є нянями для уряду. Тому ми з фракцією «Голос» вирішили допомогти уряду і зібрали такий «рюкзачок для урядовця»», — розповів він.

Так, з рюкзака він дістав книгу про економіку, де урядовці, за словами депутата, знайдуть «багато цікавої та важливої інформації», маску як єдине, що «дали лікарям для захисту.

Також туди потрапили мильні бульбашки: 

Для того, щоб коли ви вирішите замилити очі й собі, і громадянству, і нам, шановні народні депутати, ви не витрачали папір».

Відтак він дістав з рюкзака розрахунки й бюджету, і одразу відклав зі словами:

Це дуже складно для вас, воно вам не потрібно».

Окрім того, урядовцям подарували програму уряду «для чайників» з наліпками й слоганами та шоколадку Snickers, щоб вони «не гальмували з розглядом Програми».

Нагадаємо, українцям дозволили змінювати своє по батькові: рішення Ради.

Також повідомляли, що Зеленський утворив Раду з питань розвитку вищої освіти.

Читайте також:Штрафи для пішоходів можуть зрости