Iнтерв’ю
5 червня 2020
Кіра Рудик: «Ми хочемо, щоб Аваков пішов»
Кіра Рудик стверджує, що цей уряд є недієздатним, але його конкретні представники, Аваков і Степанов, повинні піти вже.
news-image

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Кірою Рудик, народною депутаткою, головою партії "Голос", щодо збору фракцією підписів за відставку Арсена Авакова.

Кор.: Ваша фракція збирає підписи за відставку Арсена Авакова, скажіть будь ласка, скільки підписів вже маєте?

Кіра Рудик: Уже маємо близько 60 підписів.

Кор.: Які опозиційні партії Вас підтримали та вже поставили підписи?

Кіра Рудик: У нас є один підпис від фракції ЄС, а так більшість підписів від фракції "Слуга Народу" та "Голос", представники інших фракцій не поставили свій підпис.

Кор.: Можете детальніше розповісти? Чому Ви вважаєте, що Аваков має саме зараз піти у відставку?

Кіра Рудик: Тому що події останніх днів, у Броварах, Кагарлику, показують, що реформа була абсолютно неефективною і вона провалена. Нас часто запитують, хто ж буде замість Арсена Авакова? Але зараз питання наступне: чи буде кожен наступник розуміти, що після його невдалої роботи він також позбудеться своєї посади. Це важливо і це є відповідальність перед народом України. Саме тому ми хочемо, щоб Аваков пішов.

Кор.: А як щодо Степанова?

Кіра Рудик: Так само, Степанов просто краде. У нас є багато доказів цього і ми вже подавали до СБУ, щоб вони розслідували його корупційні дії. Цей уряд є недієздатним, але його конкретні представники, Аваков і Степанов, повинні піти вже.

Кор.: Дякую Вам за коментар.

Нагадаємо, сьогодні, 5 червня у Києві проходив мітинг за відставку Авакова.

Раніше ми писали про збір підписів за відставку Авакова: стало відомо, хто за. Під проєктом постанови за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова підписалися близько 50 нардепів від двох фракцій, інші парламентарі ставити підписи не поспішають.

Також рекомендуємо прочитати ексклюзивне інтерв'ю з Олесею Яхно, яка стверджує, що відставка Арсена Авакова залежить, все-таки, в першу чергу від позиції влади й безпосередньо від Володимира Зеленського.