Україна
7 червня 2020
Українка перемогла в американському фестивалі солом’яної маски
Українка стала переможницею конкурсу-фестивалю солом’яної маски 2020 “Straw Mask Festival”, що відбувся у США.
news-image

Мешканка міста Володимир-Волинський, що на Волині, стала переможницею конкурсу-фестивалю солом’яної маски 2020 “Straw Mask Festival”, що відбувся у США. Про це повідомляє місцеве видання Володимир Медіа.

Жінка за освітою вчитель математики. Плетінням виробів із соломи займається ось уже шістнадцять років. Зізнається, робить це для душі. Окрім цього у Христини донедавна було ще одне хобі – бісероплентіння, але перевагу надала соломі.

Виданню вона розповіла про те, що у США є Американський музей солом’яного мистецтва, який колись проводив такі фестивалі, але на деякий час призупинив їх. І ось у цьому році відновив подію. Темою для масок є – Флора і Фауна.

Це не перша участь у творчому фестивалі. Минулого року майстриня брала участь у конкурсі, що проходив у Польщі, де представляла свої чудові солом’яні роботи. Окрім того, на різноманітних творчих заходах нашого міста її можна було бачити з виробами з бісеру.

-Мене тішить перемога, бо це перше досягнення з соломкарства, – говорить Христина. – Вона додає впевненості і натхнення.

Нагадаємо, за три роки в Україні збудували 42 судна. Лідер українського суднобудування – миколаївський суднобудівно-судноремонтний завод «НІБУЛОН».

Як стало відомо, у Держкіно розповіли, які українські фільми вийдуть у прокат після карантину. Після закінчення карантинних обмежень кінотеатри відкриються і зможуть розпочати сезон з прокату українських фільмів.

Також ми писали, що 90-річна закарпатка, що дрифтувала на кабріолеті та рулила бензовозом, тепер у польоті покерувала літаком (відео). Бабуся Рина хоче стрибнути з парашутом.

Читайте також:У Києві триває масштабне будівництво енергонезалежної школи