Події
6 червня 2020
У Житомирській області посилили карантин
На позачерговому засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативи голови ОДА Віталія Бунечка ухвалили рішення про посилення карантину
news-image
У Житомирській області через збільшення кількості нових випадків інфікування коронавірусом (123 за період з 1 до 4 червня включно) посилили протиепідемічні заходи, особливо під час вихідних та святкових днів.

Про це йдеться на сайті Житомирської облдержадміністрації, пише «Є!».

Так, на позачерговому засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за ініціативи голови ОДА Віталія Бунечка ухвалили рішення про посилення карантину.

Зокрема, до моменту стабілізації епідемічної ситуації в області не дозволяється діяльність закладів:

  • харчування — приймання відвідувачів у приміщеннях;
  • культури, зокрема з прийманням відвідувачів, і культурних заходів;
  • що надають послуги з розміщення.

Також не можна проводити релігійні заходи та богослужіння. Люди віком від 60 років і надалі дотримуватимуться режиму самоізоляції.

В області регулярно здійснюватимуться перевірки роботи ринків та магазинів щодо дотримання карантинних заходів, а також під час перевезень громадян міським, приміським та міжміським транспортом, — йдеться у повідомленні.

З початку епідемії в Україні коронавірусне захворювання COVID-19 підтвердили у 26 514 людей, з них 777 померли від ускладнень, а 11 812 — одужали. У Житомирській області, зокрема, 870 випадків (500 одужали).

Як ми писали раніше, стало відомо як в Україні планують боротися з катуваннями в органах правопорядку

Читайте також: Українським бібліотекам передадуть 5 тисяч комп’ютерів