Суспільство
8 червня 2020
З 10 червня в Україні можуть відкрити бази відпочинку
Відкрити бази відпочинку буде дозволено лише в тих областях, які готові до переходу на наступний етап послаблення карантинних обмежень.
news-image

В Україні можуть відновити роботу баз відпочинку вже з 10 червня, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Всі ці бази можуть функціонувати з дотриманням правил, які встановлюються Міністерством охорони здоров'я, вони всі вже розроблені, всі є на сайті міністерства", - сказав Максим Степанов.

Нагадаємо, саме на 10 червня в Україні запланований наступний етап виходу з карантину. Хоча до цього готові не всі регіони.

Тому відкрити бази відпочинку буде дозволено лише в тих областях, які готові до переходу на наступний етап послаблення карантинних обмежень.

На даний момент до переходу на новий етап виходу з карантину не готові  Київ, Волинська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

Нагадаємо, за даними ЦГЗ, на 8 червня (станом на 9:00) в Україні 27462 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 797 летальних, 12195 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 463 нові випадки. Загалом проведено 431 085 тестувань методом ПЛР.

Як ми писали, Китай намагається сповільнити створення вакцини від коронавірусу, - сенатор США. Сенатор-республіканець заявив, нібито має докази того, що Китай намагається "уповільнити або саботувати" розробку вакцини проти Covid-19 на Заході.

Також стало відомо, що саме легковажне ставлення до рекомендацій МОЗ призвело до росту рівня захворюваності на COVID-19.

До речі, Київ поки не відкриватиме ресторани, кафе та басейни. Комісія із надзвичайних ситуацій міста розгляне це питання після вихідних, наступного тижня.

Читайте також:Життя після карантину: чи варто зараз відвідувати ресторани і кафе?