Події
9 червня 2020
У дитсадку в Броварах — спалах коронавірусу
Садочок наразі закритий на обсервацію, всі працівники закладу та батьки вихованців, які з 1 червня відвідували садочок, перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів.
news-image
У броварському садочку “Калинка”, що на Київщині, у 9 дітей та 3 дорослих підтверджено діагноз коронавірус.

Про це на сторінці Facebook повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

Хочу проінформувати, що зранку в суботу були відібрані зразки для проведення ПЛР-аналізу у всіх працівників закладу та дітей, які контактували з вихователькою, що захворіла на коронавірус. За результатами дослідження тести на COVID-19 у 9 дітей та 3 дорослих виявились позитивними. Двоє дітей госпіталізовані до дитячої обласної лікарні в місті Боярка, інші захворілі лікуються амбулаторно”, - повідомив мер.

За словами Сапожка, садочок "Калинка" наразі закритий на обсервацію, всі працівники закладу та батьки вихованців, які з 1 червня відвідували садочок, перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів. Інші дошкільні заклади продовжать працювати з дотриманням санітарно-епідемічних вимог, пообіцяв міський голова.

Нагадаємо, 5 червня у Київській області в Броварах також через коронавірус закрили дитячий садок. У виховательки дошкільного закладу лабораторно підтвердили COVID-19.

Раніше повідомляли, що Міністр юстиції допускає, що введення карантину могло порушити Конституцію.

Зазначимо, з 10 червня в Україні можуть відкрити бази відпочинку.

Читайте також:З 25 травня Кабмін дозволить роботу метро та дитсадків – Шмигаль