Світ
9 червня 2020
Карантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів
Відповідно до розрахунків, без запровадження карантину у європейських країнах від коронавірусу померли б загалом 3,2 мільйони людей.
news-image

Жорсткий карантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів.

Як пише Європейська правда з посиланням на ВВС, такі висновки оприлюднила команда науковців Імперського коледжу Лондона.

Зазначається, що це та ж сама група, після поради якої Британія прийняла рішення змінити стратегію реагування на пандемію і все ж запровадити карантин.

Команда дослідила наслідки впливу карантинних обмежень в 11 країнах Європи – Австрії, Швейцарії, Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Іспанії, Норвегії, Данії та Британії до початку травня, та змоделювала розвиток ситуації за умов, якби карантин не запроваджувався.

Відповідно до розрахунків, без запровадження карантину у цих країнах від коронавірусу померли б загалом 3,2 мільйони людей.

В Італії кількість загиблих від коронавірусу могла б перевищити півмільйона – 630 тисяч померлих, Франції – 690 тисяч, Британії – 470 тисяч.

Загальна кількість загиблих у досліджуваних країнах на цю дату склала 130 тисяч людей – в десятки разів менше. Таким чином, карантин врятував близько 3,1 мільйона життів.

Науковці також попереджають, що інфікувалася за цей час зовсім незначна частка населення - близько 4% - тому щойно обмеження почнуть послаблюватися і мобільність знову зросте, кількість нових хворих також почне зростати.

Твердження про те, що все це закінчується, можна сміливо відкидати. Ми лише на початку пандемії", - зазначає доктор Флаксман.

У той час в Україні міністр юстиції допускає, що введення карантину могло порушити Конституцію. Денис Малюська вважає, що навіть якщо в процесі введення карантину, що перейшов у адаптивну фазу, були якісь порушення, і що якщо Конституційний Суд накладе штрафи, то ці суми будуть невеликими.

Нагадаємо, наскільки небезпечно в наш час обідати в людному місці, пояснили американські експерти. Перед відвідуванням закладу фахівці рекомендують заздалегідь дізнатися про заходи дезінфекції в ньому, використання засобів індивідуального захисту працівниками, дотримання соціального дистанціювання. Але навіть при ідеальному дотриманні заходів скатертини, меню, стільці, дверні ручки, столові прилади залишаються предметами підвищеного ризику.

Також стало відомо, що ЄС продовжить заборону на в'їзд іноземців, у тому числі українців. Спочатку необхідно відновити функціонування Шенгенської зони, а потім переходити до відкриття зовнішніх кордонів.

Читайте також:Влада Чорногорії офіційно оголосила про закінчення епідемії коронавірусу в країні