Україна
9 червня 2020
Дайджест головних новин за 9 червня
Читайте про найголовніші події дня, 9 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 9 червня.

За добу коронавірусну хворобу COVID-19 в Україні підтвердили у 394 осіб 

В Україні зафіксовано 27856 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

За даними ЦГЗ, на 9 червня (станом на 9:00) в Україні 27856 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 810 летальних, 12412 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 394 нові випадки. Загалом проведено 437 444 тестування методом ПЛР.

Зеленський подав до Ради як невідкладний законопроєкт «про народовладдя через всеукраїнський референдум» 

У Верховній Раді України зареєстровано президентський законопроєкт №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". Так, зазначається, що проєкт закону 9 червня одержано Верховною Радою і передано на розгляд керівництву. Президент визначив законопроєкт як невідкладний.

Текст проєкту і супровідні документи до нього поки не оприлюднені.

Жорсткий карантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів

Такі висновки оприлюднила команда науковців Імперського коледжу Лондона. Зазначається, що це та ж сама група, після поради якої Британія прийняла рішення змінити стратегію реагування на пандемію і все ж запровадити карантин.

Команда дослідила наслідки впливу карантинних обмежень в 11 країнах Європи – Австрії, Швейцарії, Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Іспанії, Норвегії, Данії та Британії до початку травня, та змоделювала розвиток ситуації за умов, якби карантин не запроваджувався.

Україна може за три роки перевести всі держпослуги в онлайн 

Міністерство цифрової трансформації України планує за три роки перевести усі державні послуги в онлайн-формат, а також розвинути всю необхідну інфраструктуру для цього.

Ми хочемо повністю перевести усі державні послуги в онлайн за три роки. Якщо не буде державної послуги онлайн, значить її взагалі не існуватиме", - сказав він.

Також віце-прем'єр повідомив про плани навчити за три року 6 мільйонів українців цифрової грамотності.

 Президент представив новопризначеного голову Служби зовнішньої розвідки України 

Президент Володимир Зеленський представив колективу Служби зовнішньої розвідки України (СЗР) новопризначеного голову – Валерія Кондратюка. Президент вручив новопризначеному голові СЗР службове посвідчення. Указ про призначення Валерія Кондратюка Глава держави підписав 5 червня.

Укроборонпром звільнив керівника ДП “Антонов”

Гендиректор ДК "Укроборонпром" Айварас Абромавичус 9 червня своїм наказом звільнив президента підприємства ДП “Антонов” Олександра Донця.
 
Тимчасово виконуючим обов'язки керівника підприємства призначено віце-президента з проєктування ДП “Антонов” Олександра Лося.

В Україні пом'якшили правила роботи ринків в умовах карантину

Пом’якшили протиепідемічні норми роботи ринків в умовах карантину. Про це повідомив Віктор Ляшко.

Головний санітарний лікар України розповів про основні правила, яких слід дотримуватися.

Як ми писали, у дитсадку в Броварах — спалах коронавірусу. Садочок наразі закритий на обсервацію, всі працівники закладу та батьки вихованців, які з 1 червня відвідували садочок, перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів.

Раніше стало відомо, що Міністр юстиції допускає, що введення карантину могло порушити Конституцію.

Зазначимо, з 10 червня в Україні можуть відкрити бази відпочинку.