Світ
10 червня 2020
У французькому місті батьки через суд вимагають дозволити дітям ходити до школи
Пацюючі батьки не мають з ким залишити дітей вдома.
news-image

Колектив батьків з міста поблизу Парижу через суд вимагають дозволити їхнім дітям ходити до школи.

Як пише Європейська правда, про це повідомляє AFP.

Колектив батьків учнів початкової школи з міста Обервільє, що поблизу Парижа, подав позов до адміністративного суду, вимагаючи забезпечити можливість для дітей частіше вчитися у класі.

Ініціативна група налічує 15 батьків, делегованих батьківськими комітетами з різних шкіл. 
"Ми вимагаємо пом’якшення відкриття шкіл, щоб їх могли відвідувати більша кількість учнів і частіше", - пояснює Елоді Брюнель, одна з представниць.

У своїй скарзі, поданій до суду у понеділок за терміновою процедурою, батьки скаржаться муніципалітету за несправедливі вимоги відкриття шкіл, оскільки відвідувати їх може лише невелика кількість дітей і це порушує їхнє право на освіту.

За їхніми словами, з наявними обмеженнями на кількість учнів, більшість дітей зможуть вчитися у класі рідше 1 разу на тиждень.

Вони вимагають від муніципалітету "забезпечити регулярний доступ до навчання для всіх дітей, чиї батьки дали на це згоду, щоб вони могли навчатися з педагогічним супроводом принаймні половину тижня".  

Водночас, мер міста наступного дня анонсував відкриття додаткових шкільних груп, із системою ротації та посиленими санітарними вимогами.

Це вже не перший подібний позов – аналогічний подавали до цього ж суду у травні щодо негайного відкриття дитсадків.

Французькі учні почали поступово повертатися до навчання у класах з 12 травня, але у класі може знаходитися не більше 10 дітей одночасно, а решта продовжують вчитися дистанційно. 

Оскільки більшість компаній вийшли з карантину 11 травня, часто працюючі батьки не мають з ким залишити дітей вдома.

Як ми писали, Латвія до кінця місяця безкоштовно тестуватиме на COVID-19 всіх охочих. У Латвії з 10 червня і до кінця місяця держава забезпечить всіх охочих безкоштовним тестом на коронавірус.

Нагадаємо, карантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів. Відповідно до розрахунків, без запровадження карантину у європейських країнах від коронавірусу померли б загалом 3,2 мільйони людей.

До речі, наскільки небезпечно в наш час обідати в людному місці, пояснили американські експерти. Перед відвідуванням закладу фахівці рекомендують заздалегідь дізнатися про заходи дезінфекції в ньому, використання засобів індивідуального захисту працівниками, дотримання соціального дистанціювання. Але навіть при ідеальному дотриманні заходів скатертини, меню, стільці, дверні ручки, столові прилади залишаються предметами підвищеного ризику.

Читайте також:Друге нашестя COVID-19, чого нам чекати?