Події
11 червня 2020
МОЗ готується до посилення карантину у зв'язку з погіршенням епідситуації
Україна за минулу добу побила антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19.
news-image

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що готуються до посилення карантину. Причина - погіршення епідемічної ситуації в країні, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу.

Україна за минулу добу побила антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19. Тенденція збільшення захворюваності спостерігається протягом всього останнього тижня. У цій ситуації МОЗ пропонуватиме низку заходів, спрямованих на порятунок життів українців", - сказав Степанов.

Читайте також:Легковажне ставлення до рекомендацій МОЗ призвело до росту рівня захворюваності на COVID-19

Погіршення епідеміологічної ситуації, на думку міністра, пов'язане з недотриманням громадянами рекомендацій фахівців щодо профілактики зараження коронавірусом.

Нагадаємо, за добу в Україні виявили 689 хворих на COVID-19. За добу 10 червня коронавірусну хворобу діагностували у 689 жителів України, 372 хворих одужали, а 21 помер.

Також стало відомо, що кількість мешканців столиці, в яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 91 людину. Померли 4 хворих. На сьогодні в Києві вже 3671 підтверджений випадок захворювання на COVID-19.

Також ми писали, що столиця поки не може перейти до наступних етапів послаблення обмежень. Показник кількості хворих на 100 тисяч мешканців за останніх 5 днів становить понад 15 людей.

Читайте також:ВООЗ рекомендує носити тканинні маски в громадських місцях