Політика
11 червня 2020
Святослав Вакарчук знову йде з Верховної Ради
Після обрання Кіри Рудик головою партії "Голос", Вакарчук, за словами депутатів, практично повністю відсторонився від участі в партійному житті.
news-image

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук оголосить про відхід з парламенту. Відповідну заяву він зробить сьогодні, 11 червня, на брифінгу в Маріїнському парку. Про це LB.ua розповіли джерела в партії "Голос".

За словами джерел LB.ua, це рішення було обумовлено збігом низки факторів. Зокрема, в партії був конфлікт навколо відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Вакарчук відмовився підписувати проєкт постанови за відставку міністра. Але депутати називали це "робочими дискусіями". Сам Вакарчук у цей час перебував у Львові, з матір'ю.

Крім того, після обрання Кіри Рудик головою партії "Голос", Вакарчук, за словами депутатів, практично повністю відсторонився від участі в партійному житті. "Він усіляко підкреслював, що є звичайним членом команди і це - новація. Але, як ми бачимо, у такого підходу є і негативні наслідки".

У партії також пов'язують рішення Вакарчука з наближенням місцевих виборів: "частина наших вважають, що "Голосу" необхідне більш жорстке позиціювання і позиції Слави цьому перешкоджають".

Варто відзначити, оголошення для членів "Голосу" було зроблено сьогодні вранці, ще кілька днів тому про прийняте рішення знало лише найближче оточення Вакарчука.

У травні 2019 року Святослав Вакарчук створив партію "Голос" для участі в позачергових парламентських виборах. Основний партійний список формувався під час з'їзду, однак відразу в команду "Голосу" увійшли ексзаступниця міністра економіки Юлія Клименко, ексголова Transparency International Ярослав Юрчишин, доктор медичних наук Юрій Соколов, кіборг Андрій Шараскін (Богема), колишня в.о. голови Одеської ОДА Соломія Бобровська.

У 2007 році на позачергових виборах до Верховної Ради Вакарчук був 15-м номером у списку "Нашої України - Народної самооборони", отримав депутатський мандат, але через рік добровільно склав повноваження.

У вересні 2018 року Вакарчук повідомив, що готовий "міняти країну", натякнувши про повернення в політику. Напередодні президентських виборів ці слова могли бути сприйняті як намір балотуватися, але в січні 2019 році Вакарчук оголосив, що не висуватиме свою кандидатуру.

Як стало відомо, партію «Голос» Вакарчука очолила Кіра Рудик. Лідером "Голосу" залишиться Святослав Вакарчук, він продовжить її розвивати.

Як ми писали, Верещук готується до праймеріз на вибори мера Києва. Столиця України повинна мати новий закон, в якому мають бути розмежовані посади голови КМДА і міського голови, а їхні повноваження - чітко розписані.

До речі, Вакарчук прийшов на засідання Ради у день свого концерту в Мінську. Концерт починається о 20:00.

Читайте також:У “Слузі народу” зробили гучну заяву: «Єрмак пропонував ОПЗЖ допомогти вигнати Разумкова»