Україна
12 червня 2020
Дайджест головних новин за 12 червня
Читайте про найголовніші події дня, 12 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 12 червня.

Ексміністр Омелян заявляє про обшуки ДБР

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про обшуки Державного бюро розслідувань.
Про це він написав у Facebook. Обшуки в орендованому нами будинку відбулися на виконання рішення суду у рамках кримінального провадження щодо колишнього власника будинку, який його продав ще у 2016 році.

МВС пропонує реєструвати авто, не виходячи з автосалону

МВС пропонує у 2020-2022 роках провести експериментальний проєкт. Він передбачає надання можливості держреєстрації нових транспортних засобів дистриб’юторами та уповноваженими дилерами, які їх реалізують. Автодилери, які хочуть взяти участь в експерименті, повинні укласти угоду про організацію співробітництва з Головним сервісним центром МВС.

Коронавірус виявили у працівників київських ресторанів

Спалахи коронавірусу також відбуваються у столичних магазинах і супермаркетах. У Києві виявили випадки коронавірусу серед персоналу ресторанів. Загалом вірус зафіксували у 35 столичних закладах торгівлі харчовими продуктами. Про це повідомив голова Держспоживслужби у місті Києві Олег Рубан. За його словами, до таких закладів відносяться не тільки ресторани.

 США нададуть Україні 250 мільйонів доларів безпекової допомоги

11 червня, відповідно до рекомендацій Міністерства оборони США, Конгрес США затвердив пакет безпекової допомоги Україні на 2020 фінансовий рік на суму 250 мільйонів доларів США за програмою «Ініціатива безпекової допомоги Україні» (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI).  Цьогорічний пакет безпекової допомоги передбачає надання нашій Державі різноманітних засобів спостереження, контрбатарейної боротьби, транспортних засобів, медичного обладнання, систем забезпечення кібернетичної безпеки та протидії російській пропаганді, тощо.

Кабмін поділив Україну на 129 районів

Кабінет міністрів сьогодні, на позачерговому засіданні 12 червня, затвердив список 129 районів в Україні. До цього дня в Україні було 490 районів. Про це стало відомо із засідання уряду. У постанові передбачається формування такої кількості районів...

У Олени Зеленської коронавірус

Дружина Президента України Олена Зеленська отримала позитивний результат тесту на COVID-19. При цьому перша леді почувається добре та не має жодних симптомів хвороби. Зараз Олена Зеленська перебуває на амбулаторному лікуванні, ізольовано від інших членів сім’ї. Зазначається, що президент України Володимир Зеленський та діти також пройшли тестування, їхні результати негативні.

Усі подробиці про акцію в підтримку Сергія Стерненка

Біля Шевченківського районного суду міста Києва, де сьогодні обиратимуть запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, зібралися люди на його підтримку. Стерненку повідомили про підозру в умисному вбивстві та призначили засідання суду з обрання запобіжного заходу на 12 червня. Прокуратура проситиме для Стерненка цілодобовий домашній арешт, якого підозрюють у вбивстві. Кореспондент інфопростору «Є!» знаходився на місці подій та проводив пряму трансляцію.

Україна отримала транш МВФ вперше з 2018 року 

Україна в п'ятницю, 12 червня, отримала перший транш МВФ за новою програмою співпраці, повідомили в Національному банку. Перший транш склав 2,1 мільярда доларів. Востаннє Україна отримувала гроші від МВФ у грудні 2018 року. Як умову Україну зобов'язали провести ряд структурних реформ і зміцнити імунітет банківської системи. Меморандум про співпрацю був опублікований напередодні.

Богдан відповів Зеленському: Ви перетворили владу в країні на посміховисько.

Також сьогодні команда інфопростору «Є!» проаналізувала, які держпідприємства входять до топ 50 найприбутковіших в Україні.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Читайте також:Великий світовий оператор придбав український контейнерний термінал ТІС