Події
13 червня 2020
Рекордний хабар в історії України: затримані троє осіб
5 млн доларів пропонували за закриття справи і ще 1 - посередникам
news-image

За фактом рекордного хабаря в 6 мільйонів доларів керівництву НАБУ та САП затримали трьох осіб. Кошти пропонували довірені особи екс-міністра уряду Азарова Миколи Злочевського.

Про це повідомили на брифінгу керівники НАБУ та САП.

Хабар призначався за закриття епізоду, в якому Злочевський сприяв у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого "Реал Банку".

Сама справа було зареєстрована 3 червня 2020 року.

Чому був такий поспіх? Тому що завтра у пана Злочевського день народження і був план досягти максимального результату і закрити кримінальне провадження та забезпечити повернення Злочевського в Україну, - розповів Ситник.

За словами глави НАБУ, під час дачі хабара було затримано трьох осіб.

Перший затриманий - це працівник державної податкової служби, він працює першим заступником начальника ГУ ДФС в Києві, друга особа мала відношення, зараз це перевіряється, до компанії Burisma, і є довіреною особою Злочевського, і третя особа теж працівник ДФС і також довірена особа Злочевського, - розповів Ситник.

Ситник також зазначив, що це рекордний хабар в історії України.

Читайте також: Посадовця Міністерства освіти і науки України викрито на одержанні 300 тис грн хабара

Як ми писали раніше, Кабінет міністрів скасував проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році, яке планувалося на 15 та 17 червня