Україна
14 червня 2020
Головні новини за минулий тиждень
Читайте про головні новини за минулий тиждень
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за минулий тиждень.

Кабмін поділив Україну на 129 районів

Кабінет міністрів сьогодні, на позачерговому засіданні 12 червня, затвердив список 129 районів в Україні. До цього дня в Україні було 490 районів. Про це стало відомо із засідання уряду. У постанові передбачається формування такої кількості районів...

Україна отримала транш МВФ вперше з 2018 року 

Україна в п'ятницю, 12 червня, отримала перший транш МВФ за новою програмою співпраці, повідомили в Національному банку. Перший транш склав 2,1 мільярда доларів. Востаннє Україна отримувала гроші від МВФ у грудні 2018 року. Як умову Україну зобов'язали провести ряд структурних реформ і зміцнити імунітет банківської системи. Меморандум про співпрацю був опублікований напередодні.

 У Олени Зеленської коронавірус

Дружина Президента України Олена Зеленська отримала позитивний результат тесту на COVID-19. При цьому перша леді почувається добре та не має жодних симптомів хвороби. Зараз Олена Зеленська перебуває на амбулаторному лікуванні, ізольовано від інших членів сім’ї. Зазначається, що президент України Володимир Зеленський та діти також пройшли тестування, їхні результати негативні.

Тарифи на тепло та гарячу воду для населення зменшаться 

Кабмін прийняв постанову, якою зобов'язав підприємства теплопостачання знизити у діючих тарифах витрати на придбання природного газу. Зазначимо, що постанову ухвалили на засіданні уряду 10 червня.

Тарифна політика в ЖКГ безпосередньо залежить від цінової політики в паливно-енергетичному комплексі. В умовах функціонування ринку природного газу його вартість для підприємств теплопостачання змінюється щомісяця. У минулому опалювальному сезоні ціна природного газу коливалася від 2897 до 4899 гривень за тисячу кубометрів. 

Зеленського оштрафували за порушення карантину в Хмельницькому

Президент України Володимир Зеленський зізнався, що його оштрафували за порушення карантину у Хмельницькому. Мовиться про випадок, коли Зеленський з іншими посадовцями перебували у приміщенні кафе без масок. Про штраф Зеленський обмовився 10 червня на брифінгу в Чернігові, де відвідував обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Так, на брифінгу з журналістами президент зняв маску і звернувся до журналістів...

Україна може за три роки перевести всі держпослуги в онлайн 

Міністерство цифрової трансформації України планує за три роки перевести усі державні послуги в онлайн-формат, а також розвинути всю необхідну інфраструктуру для цього.

Ми хочемо повністю перевести усі державні послуги в онлайн за три роки. Якщо не буде державної послуги онлайн, значить її взагалі не існуватиме", - сказав він.

Також віце-прем'єр повідомив про плани навчити за три року 6 мільйонів українців цифрової грамотності.

Президент представив новопризначеного голову Служби зовнішньої розвідки України 

Президент Володимир Зеленський представив колективу Служби зовнішньої розвідки України (СЗР) новопризначеного голову – Валерія Кондратюка. Президент вручив новопризначеному голові СЗР службове посвідчення. Указ про призначення Валерія Кондратюка Глава держави підписав 5 червня.

Як ми писали раніше, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков прокоментував свої слова про необхідність змінити закон про мову

Читайте також: Зеленський вимагає від Кабміну рішень щодо стримування COVID-19