Суспільство
15 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Пробне ЗНО можна пройти вдома: названо умови

Скласти пробне зовнішнє оцінювання можна не виходячи з дому. Учасників просять не приходити до раніше визначених пунктів проведення ЗНО.

Там переконані, що вказані пункти готові до проведення оцінювання, однак у зв’язку з поширенням коронавірусу Кабмін заборонив їх відвідування. Що для цього потрібно...

Розробка вакцини від коронавірусу може бути завершена до кінця року

Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди підписали перший контракт як мінімум на 300 мільйонів доз вакцин від коронавірусу. За словами представників міністерства, в найкращому випадку розробка вакцини може бути завершена до кінця року. Контрактним партнером є фармацевтична компанія AstraZeneca. Дози вакцини будуть розділені відповідно до чисельності населення.

Україна отримала транш МВФ вперше з 2018 року

Перший транш склав 2,1 мільярда доларів. Востаннє Україна отримувала гроші від МВФ у грудні 2018 року. Україна в п'ятницю, 12 червня, отримала перший транш МВФ за новою програмою співпраці, повідомили в Національному банку. 9 червня виконавча рада МВФ схвалила нову програму кредитування для України в розмірі п'ять мільярдів доларів, яка розрахована на 18 місяців.

Українські кінотеатри можуть запрацювати з 2 липня

Українські кінотеатри можуть поновити роботу вже з 2 липня.
Через брак нових фільмів кінотеатри не були готові відкритися 10 червня - саме цю дату для них визначив Кабмін у черговому етапі послаблення карантину.

“Павлоградський хімічний завод” відновлює роботи зі створення ракетних комплексів та наймає 540 працівників

ДП “НВО “Павлоградський хімічний завод” відновлює роботи з утилізації ракетного палива та створення компонентів для нових вітчизняних ракетних комплексів. Зокрема, під час візиту на підприємство, що відбувся 6 квітня 2020 року, міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що Кабмін та РНБО прийняли рішення про розгортання програми створення твердого палива для українських ракетних комплексів “Вільха”, “Нептун” та інших. Крім того, окремо Уряд виділив кошти для утилізації ракетного палива, чим також займається цей завод.

Перший підприємець в Україні отримав рефінансування кредиту під 0%

За перший тиждень літа банки-партнери Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» видали 51 новий кредит на загальну суму в 32,6 млн грн. Загалом, вже видано 605 кредитів на суму в 381,05 млн грн.

Минулого тижня Фонд підписав угоди про партнерство з двома новими банками – “ОТП Банком” та “Міжнародним Інвестиційним Банком”.

Готуються для затвердження Радою Фонду заявки про участь в програмі «Доступні кредити 5-7-9%» від “Креді Агріколь Банк” та “Агропросперіс Банк”. У разі позитивного рішення Ради, загалом учасниками Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» стануть 19 банків, які за розміром чистих активів складають 80% усієї банківської системи України.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Як стало відомо, футбол поступово повертається на стадіони Європи. Сьогодні настала черга Італії відновити футбольний сезон. На відміну від інших країн, в Італії вирішили відновити гри з матчів Кубка, а не чемпіонату. Вже сьогодні в Турині зійдуться "Ювентус" і "Мілан". А завтра пройде протистояння "Інтера" і "Наполі"

Нагадаємо, українець дебютує в UFC поєдинком на бійцівському острові. Доскальчук 15 липня проведе в UFC перший бій проти росіянина Тагіра Уланбекова, який представляє команду чемпіона в легкій вазі (до 70 кг) Хабіба Нурмагомедова.

Читайте також:США нададуть Україні 250 мільйонів доларів безпекової допомоги