Світ
15 червня 2020
Байден та Україна. Що ми знаємо про корупцію BBC News. Вперше українською
#легендиукраїнською - це постійна рубрика інфопростору «Є!».
news-image

Джозеф «Джо» Робінетт Байден молодший — американський політик ірландського походження, віцепрезидент США у 2009—2017, сенатор США від штату Делавер (з 1973), член демократичної партії.

Офіційний кандидат у президенти США від Демократичної партії на виборах 2020 року. Барак Обама вибрав Джозефа Байдена як кандидата на посаду віцепрезидента 23 серпня 2008; обраний віцепрезидентом США у листопаді 2008.

Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!».

#ДжоБайден #JoeBiden #легендиукраїнською - це постійна рубрика інфопростору «Є!».

Для тих, хто хоче прочитати, а не дивитись відео, додаємо в текстовому варіанті.

 

Кримінальне правопорушення, яке заслуговує імпічменту.

Розпочати офіційне розслідування імпічменту.

Україна опинилась в центрі розслідування імпічменту після того як Дональд Трамп неодноразово просив свого українського колегу Володимира Зеленського провести розслідування у справі колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Це заплутана історія навіть для тих, хто кожного дня за нею слідкує. Тож пропонуємо вам швидкий огляд відомих та невідомих фактів у цій справі.

Тож яке відношення має родина Баденів до України у 2015 році?

Ми висунули ініциативу про офіційну допомогу з підтримки української економіки.

Джо Байден обіймав посаду віце-президента та був головним координатором політики США і часто міг приїжджати до Бурісма Холдингс.

Його син Хантер знаходився на добре оплачуваній посаді директора скандальної української приватної газовидобувної компанії Бурісма, яку пов'язують із про-російським урядом країни, який прибрали від влади. Тоді дехто називав це конфліктом інтересів.

Чи причетний Джо Байден до звільнення генерального прокурора України Віктора Шокіна ?
Що ж, він точно зажив собі такої слави. Послухаймо його слова, сказані минулого року.

Я сказав, “ви [Порошенку та Яценюку]не отримаєте свого мільярда доларів, я їду о шостій”. Уже була майже шоста, я глянув на годинник і кажу:
-Якщо до шостої прокурора не звільнять, грошей не буде”
- От чорт!
- І його звільнили.

Що з приводу цього каже президент Дональд Трамп?
Він хоче, щоб Україна розслідувала цю справу, чи дійсно звільнення Шокіна пов”язане з компанією Хантера Байдена.

Він казав, що, я думаю мова йшла про мільярди доларів, дасть грошей Україні, за умови якщо звільнять прокурора, що розслідував справу його сина та його компанії, компанії, з якою пов”язаний син Хантер. А це дуже нечесно.

Чи є докази на підтримку суджень Дональда Трампа?
Навіть якщо вони є, то нам вони поки були недоступні.

Те, що Шокін -- суворий прокурор, що міг розслідувати справу з Бурісмою, -- неправда. Усе абсолютно навпаки, генпрокурор Шокін гальмував це розслідування і я маю цьому докази. Я слідкую за перебігом розслідування з 2014 року. Шокін, його попередник і наступник - Юрій Луценко - усі причетні до заминання цього процесу.

Тобто прямих доказів про те, що віце-президент Джо Байден діяв так, бо його син належав до керівництва української енергетичної компанії, немає.

Я не знайшла таких доказів.

Я бачила вчинки, які доводять абсолютно протилежне.

Тоді чому Джо Байден так прагнув звільнення генпрокурора України?

На той час міжнародні організації-донори, як-от МВФ та ЄС, а також місцеві активісти дійшли до спільного знаменника, назвавши постать Шокіна перешкодою для боротьби з корупцією і саме тому його потрібно було звільнити.

Як ми писали, раніше нами було озвучено НОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ: Коронавірус має другий шлях для нападу! Вперше українською.

Також ми опублікували інтерв'ю Ілона Маска, де він говорить, що обов'язковий карантин - це порушення наших прав. Вперше українською.

Раніше командою інфопростору «Є!» було перекладено матеріал, який розкаже вам як мільярдер Джордж Сорос придбав свої капітали, став людиною, яка керує процесами в багатьох країнах світу та цікаві сторінки його біографії.

 

Читайте також:Ідеї, які можуть не дати вам сьогодні заснути — Ніл Деграсс Тайсон Вперше українською