Події
16 червня 2020
McDonald's відмовився обслуговувати онлайн російською, у мережі – дискусія
Таке рішення викликало жваву дискусію у соцмережі.
news-image

Мережа фастфуду McDonald's відмовилась обслуговувати клієнтів російською мовою, додавши до онлайн-сервісу замовлень лише українську та англійську, та наголосила, що основною мовою спілкування компанії в Україні є українська, пише unian.

Представники компанії вже прокоментували обурення клієнтів відсутністю російської мови:

У компанії «МакДональдс» в Україні основною мовою комунікації є українська мова. Зокрема, українською мовою наведена інформація в куточку споживача, на сайті, здійснюються рекламна комунікація, спілкування в соціальних мережах».

 

Крім того, у компанії пояснили, що "українська мова є пріоритетною і в спілкуванні з відвідувачами. Проте працівники готові перейти на російську мову, якщо їх про це попросять". Клієнтам порадили звертатися до експертів з гостинності в ресторанах у випадку виникнення додаткових запитань щодо замовлення на терміналі самообслуговування. Таке рішення викликало жваву дискусію у соцмережі. Хтось називає це дискримінацією, інші влаштували флешмоб з подяками.

Это что за геноцид русскоязычного населения? Вы уверены, что это увеличит ваши продажи в Украине? Лично я говорю - прощай, Мак!"
Тут Вы не правы, половина населения разговаривает на русском языке! В штатах, в тех районах, где преобладает испаноговарящие, везде присутствует испанский язык, где арабы - там арабский, китайцы - там китайский, и так далее!".
Дякую що залишили лише державну та міжнародну мови", Дякую за Україну мову. Вона в нас державна і добре, що єдина, яка має такий статус. Все буде Україна!"
Говорю, пишу в основном на русском, так уж сложилось исторически. Но всегда буду за українську мову в усiх галузях в Українi. Так і має бути! Дякую"

Нет описания фото.

Доведеться підтримати МакДональдс копійкою за правильну позицію. Що там новенького і літнього в Лавині ? Уже їду"

Раніше повідомляли, що на депутата завели справу: “Українська мова — розумово відстала”, перші деталі.

Зазначимо, Разумков заявив, що закон про мову треба змінювати.

Читайте також:Мовний протест під Радою. Пряма трансляція