Політика
17 червня 2020
За образи Зеленського художник Поярков постане перед судом
Слухання у кримінальній справі мають відбутися 30 червня о 13:30.
news-image
Шевченківський районний суд Києва розгляне кримінальну справу проти художника та ведучого телеканалу «Прямий» Сергія Пояркова, яку відкрили через образи президента Володимира Зеленського.

Про це йдеться у розкладі засідань суду на порталі «Судової влади України».

Слухання у кримінальній справі мають відбутися 30 червня о 13:30. Суттю розгляду зазначена «погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча».

Зеленський у цій справі вказаний як потерпілий, а Поярков — обвинувачений. Також буде присутній адвокат Євген Пеліхос. Справу розглядатиме суддя Тетяна Левицька.

Список справ, призначених до розгляду Шевченківським райсудом на 30 червня 2020 року
Список справ, призначених до розгляду Шевченківським райсудом на 30 червня 2020 року
Фото: «Судова влада України»

Також зазначимо, що національна рада з питань телебачення і радіомовлення 9 січня призначила позапланову перевірку «Прямого каналу» у зв’язку зі скаргою на ведучого Сергія Пояркова, який ображав в етері президента Володимира Зеленського.

На Пояркова до Нацради поскаржилася громадянка Касьяненко. Вона зазначила, що ведучий «Прямого» ображає честь і гідність президента України, членів його родини, окремих етносів та вживає нецензурну лайку. Моніторинг Нацради зафіксував ці сюжети. Тепер перевірка має встановити, чи було в них порушення законодавства.

На який саме випуск програми Пояркова скаржилася Касьяненко, члени Нацради не уточнили. Ймовірно, йдеться про випуск програми «Поярков News» за 27 грудня 2019 року, у якому ведучий назвав Зеленського «маленьким чмом», «криворізьким сцикунчиком», а його батька назвав «тупим».

Нагадаємо, Сергій Поярков — український художник, ведучий програми «ПОЯРКОВ NEWS» на телеканалі «Прямий», ведучий відеоблогу.

Раніше писали, що скандальний «слуга народу» образив журналістку й отримав відповідь.

Зазначимо, образа Трампа на Twitter переросла в указ проти соцмереж.

Читайте також:«Треба посадити всю вищу ланку борців із корупцією» - Сергій Поярков