Події
2 березня 2015
На в'їзді до Криму утворилися черги автомобілів
Основною причиною скупчень транспортних засобів є низька пропускна спроможність пунктів контролю і повільне оформлення російською стороною
news-image

На адміністративному кордоні з Кримом на виїзд з материкової частини України спостерігається скупчення автотранспорту, повідомляє Є | Єдність.інфо з посиланням на Держприкордонслужбу України.

"Основною причиною таких скупчень транспортних засобів є низька пропускна спроможність пунктів контролю і повільне оформлення транспортних засобів російською стороною. У середньому на огляд та оформлення документів однієї вантажівки росіяни витрачають не менше однієї години", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, у понеділок на виїзд з материкової частини України в контрольному пункті "Каланчак" спостерігається скупчення до 320 вантажних автомобілів, "Чаплинка" - 380, "Чонгар" - 205 автомобілів.

"Держприкордонслужба України робить все можливе, щоб розвантажити цей напрямок. В даний час на всіх пунктах контролю збільшено кількість прикордонних нарядів та створені додаткові робочі місця для оформлення автотраспорту", - підкреслили в прикордонне відомство.

У Держприкордонслужбі зазначили, що вантажівки, які прямують з Криму, митники та прикордонники оформляють ритмічно і без затримок, тому черги на в'їзд в материкову Україну відсутні.