Суспільство
18 червня 2020
Які хвороби переважають у померлих з COVID-19 в Україні
Станом на 18 червня, до статистики померлих від коронавірусу в Україні зараховано 966 людей.
news-image

Станом на 18 червня, до статистики померлих від коронавірусу в Україні зараховано 966 людей. Всього підтверджених випадків –  34 063. Про це інформують у Центрі громадського здоров’я.

Отже, померлі із кронавірусом:

78,2% мали серцево-судинні захворювання;

21,7% – цукровий діабет;

13,1% – захворювання легень;

10,5% – захворювання нирок;

8,2% – новоутворення;

6,4% – неврологічні захворювання;

5,3% – захворювання печінки;

11,5% – інші види захворювань.

 

У ЦГЗ нагадують, що навіть в умовах послаблення карантину необхідно ретельно дотримуватися правил фізичного дистанціювання, особистої та респіраторної гігієни.

Дотримуйтесь вказівок органів влади.

Якщо вам потрібно зробити покупки, тримайтеся на відстані не менше 1 метру від інших людей. Також рекомендуємо розглянути варіант онлайн-замовлення та доставлення кур’єром.

Під час перебування у кафе чи ресторанах, не сідайте більше чотирьох людей за один столик.

Дотримуйтеся респіраторної гігієни і етикету кашлю: кашляйте і чхайте в одноразову серветку, яку потім одразу треба викинути або, якщо її немає — у згин ліктя.

Якомога частіше мийте руки протягом 20-40 секунд теплою водою із милом або обробляйте їх дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%.

Самоізолюйтеся у разі появи респіраторних симптомів та сконтактуйтеся із лікарем. Також потрібно ізолюватися від тих, з ким проживаєте, настільки, наскільки це можливо. Особливо, якщо живете із людьми похилого віку.

Фізична дистанція особливо важлива для людей, які мають вищий ризик ускладнень від COVID-19 (вік понад 50 років, наявність супутніх захворювань). Тому обмежте тісний контакт з іншими у приміщеннях та на вулиці.

Нагадаємо, Київ запускає «мобільні групи» для контролю за дотриманням карантину. Ці групи щодня перевіряють дотримання протиепідемічних вимог у діяльності закладів торгівлі, громадського харчування.

До речі, зростання кількості нових хворих на COVID-19, яке зафіксоване в останній тиждень, пов'язане з тим, що українці почали нехтувати протиепідемічними рекомендаціями МОЗ. Проте, вірус нікуди не відступив. Про це розповів доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії імені Шупика Федір Лапій.

Як ми писали, карантин продовжать до 31 липня. 17 червня на засіданні Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна продовжить дію адаптивного карантину до 31 липня.

Читайте також:За 17 червня в Україні 829 нових випадків COVID-19, 23 хворих померли