Суспільство
19 червня 2020
МОЗ ініціюватиме посилення контролю за дотриманням карантину
Мова йде, насамперед, про транспорт, в якому люди не одягають маски, а також про супермаркети, в яких не дотримуються соціальної дистанції.
news-image

У зв’язку зі стрімким поширенням коронавірусу в Україні Міністерство охорони здоров’я буде ініціювати посилення контролю за дотриманням карантинних заходів.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 19 червня.

Мова  йде, насамперед, про транспорт, в якому люди не одягають маски, а також про супермаркети, в яких не дотримуються соціальної дистанції.

Ми вважаємо, що повинні жорсткі обмеження вводитись в певних регіонах в умовах адаптивного карантину. Коли я кажу про жорсткі обмеження, я, насамперед, маю на увазі обмеження роботи тих чи інших закладів», — заявив Степанов.

МОЗ вкотре нагадує про важливість захисних масок, соціальної дистанції, миття рук та користуапння дезінфекторами.

Нагадаємо, в Україні за добу - 921 випадок коронавірусу. В Україні 34 984 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 985 летальних.

До речі, зростання кількості нових хворих на COVID-19, яке зафіксоване в останній тиждень, пов'язане з тим, що українці почали нехтувати протиепідемічними рекомендаціями МОЗ. Проте, вірус нікуди не відступив. Про це розповів доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії імені Шупика Федір Лапій.

Як ми писали, карантин продовжать до 31 липня. 17 червня на засіданні Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна продовжить дію адаптивного карантину до 31 липня.

Читайте також:У Польщі – найбільша добова кількість померлих від коронавірусу з кінця квітня