Політика
19 червня 2020
Зеленського не змогли оштрафувати за каву в кав'ярні
Відповідно до Конституції президент є недоторканним.
news-image

Сьогодні, 19 червня, Хмельницький міськрайонний суд мав розглянути питання щодо адміністративного порушення президента Володимира Зеленського. Йдеться про відвідування президентом та делегацією кафе у Хмельницькому, коли це було заборонено згідно з карантинними обмеженнями.

Суддя призупинив провадження і звернувся до Верховного суду для розтлумачення, чи може бути голова держави притягнутий до адміністративної відповідальності, адже відповідно до Конституції президент є недоторканним. Президента можна притягнути до відповідальності тільки після імпічменту.

Таке рішення оголосив суддя Андрій Місінкевич, передає кореспондент hromadske.

Натомість Хмельницький міськрайонний суд оштрафував усіх супутників президента Володимира Зеленського, які були із ним у кафе в порушення карантину. Про це повідомляє прес-служба суду.

Так, штрафи у 17 тисяч гривень отримали глава Офісу президента Андрій Єрмак, його перший заступник Сергій Трофімов, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, мер Хмельницького Олександр Семчишин, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет та бізнесмен Андрій Мельниченко.

Рішення суду поки не набуло чинності, оштрафовані мають 10 днів на те, аби подати апеляцію.

Нагадаємо, 3 червня під час поїздки до Хмельницького Володимир Зеленський разом з учасниками делегації відвідали кафе, де вони пили каву всередині приміщення, тим самим порушуючи карантинні заходи, які забороняли відвідування кафе. Відповідне порушення карантину передбачає від 17 до 34 тисяч гривень штрафу.

Разом із Зеленським в кафе були керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, його перший заступник Сергій Трофімов, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габинет і міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. На фото видно, що усі вони без масок і не дотримуються соціальної дистанції.

Президент України Володимир Зеленський зізнався, що його оштрафували за порушення карантину в Хмельницькому.

Читайте також:«Всупереч карантину»: в мережі жартують із фото Зеленського в кав’ярні під час поїздки до Хмельницького