Політика
19 червня 2020
Залишаюсь членом партії «Голос», і зроблю все від себе залежне, щоб партія розвивалась і була успішною, - Вакарчук
11 червня 2020 року Вакарчук написав заяву про складання мандата народного депутата України.
news-image

Святослав Вакарчук розповів у Фейсбук про складання мандата народного депутата України.

11 червня 2020 року я написав заяву про складання мандата народного депутата України. 18 червня Верховна Рада більшістю не підтримала постанову про припинення моїх депутатських повноважень. Я щиро дякую кожному депутату, який проголосував «за». Це було виявом поваги до мого рішення", - написав Вакарчук.

Святослав Вакарчук зазначив, що власні рішення він не змінює.

Єдиний вибір, який ВР мені залишила за законом, це: спочатку вийти з фракції, а потім бути виключеним з’їздом партії з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату. Замість мене в парламент зайде наступний по списку кандидат в депутати. В даному випадку, це Аліна Свідерська, юристка, висококласна спеціалістка з енергетики, випускниця Кембриджу", - додав Святослав.

Народний депутат пояснив, що згаданий спосіб складання депутатського мандату – вимушений і формальний. 

Такий спосіб складання депутатського мандату – вимушений і формальний. І мені шкода, що частина парламентарів залишила мені саме цей варіант. Але, це вже їхня відповідальність. Як і казав раніше, залишаюсь членом партії «Голос», і зроблю все від себе залежне, щоб партія розвивалась і була успішною. Слава Україні", - резюмував своє звернення Вакарчук.

Нагадаємо, Святослав Вакарчук знову йде з Верховної Ради. Після обрання Кіри Рудик головою партії "Голос", Вакарчук, за словами депутатів, практично повністю відсторонився від участі в партійному житті.

Як стало відомо, партію «Голос» Вакарчука очолила Кіра Рудик. Лідером "Голосу" залишиться Святослав Вакарчук, він продовжить її розвивати.

Також ми писали, що Верещук готується до праймеріз на вибори мера Києва. Столиця України повинна мати новий закон, в якому мають бути розмежовані посади голови КМДА і міського голови, а їхні повноваження - чітко розписані.

До речі, Вакарчук прийшов на засідання Ради у день свого концерту в Мінську. Концерт починається о 20:00.

Читайте також:Вакарчук зробив гучну заяву щодо походу в мери