На Львівщині вироблятимуть жаб’яче м’ясо у промислових масштабах
На території ферми для всіх охочих проводять екскурсії та дегустації страв із вирощених тут же молюсків і земноводних.
news-image

Міні-ферма з розведення равликів Tante Snails, розташована на Львівщині, у 2020 році збиратиме перший «урожай» жаб і вийде на промислові обсяги виробництва жаб’ячого м’яса.

Про це пише Аgravery.

Як розповів засновник фермерського господарства Tante Snails, вони розширили равликову ферму і це переросло в окремий вид діяльності. Із жабками вийшло так само як і з равликами.

Спочатку фермери закуповували жаб у різних постачальників в Україні. Потім все ж вирішили купити «правильне» маточне стадо, обладнали невеличку водойму та розплідник і дали старт повноцінній жаб’ячій фермі.

Пара породистих жабок для розведення на спеціальній фермі коштує від 0. При цьому треба обов’язково дотримуватися правильних умов транспортування, температурного режиму, води та кормів, бо породисті жаби досить чутливі до цього», — розповідає підприємець.

Також бізнесмени отримали грант завбільшки 50 тис. грн для запуску жаб’ячої ферми. Гроші пішли на:

спеціальні ємності для транспортування жабок,

знаряддя праці,

сітки,

огорожі,

корми,

підготовчі роботи для запуску поголів’я на постійне місце проживання.

Про технологію вирощування

Фермери зауважують, що технологію вирощування жаб вивчали самотужки: шукали в інтернеті інформацію про ферми в Україні, Франції, Таїланді, зв’язувалися з тими, хто має більше досвіду, розпитували про особливості.

«Якихось супер-секретів щодо розведення жаб, здається, немає. У кожного підприємства є свої успіхи і помилки. Ми самі тільки вчимося. Поки що добре, що жаби не вимагають занадто багато уваги і поглядати на них можна рідше, ніж до звичайних свійських тварин», – підкреслюють фермери.

Також на території ферми для всіх охочих проводять екскурсії та дегустації страв із вирощених тут же молюсків і земноводних.

«Про перспективи розвитку жаб’ячого бізнесу в Україні поки не готовий говорити – наші люди звикли до іншої їжі. Але завдяки фермі, екскурсіям і дегустаціям ми потихеньку прививаємо культуру споживання цих смачних делікатесів», – підсумовує засновник ферми Орест Давидко.

Окрім того, в Україні запустять три заводи з переробки відходів тваринництва. Компанія вивчала багато галузей, але Feednova — це унікальний проект.

До речі, на Львівщині відкрили п’ять сімейних молочних ферм. Одним із основних перспективних завдань Львівської аграрної дорадчої служби є будівництво кооперативного молокопереробного заводу у Львівській області: уряд Канади фінансує проект на 1 млн дол.

Нагадаємо, Україна потрапила до тридцятки технологічних країн. Згідно з дослідженням Startup Ecosystem Rankings 2020, Україна ввійшла у ТОП-30 технологічних країн світу.

Читайте також:Світові лідери по виробництву овочів (інфографіка)