Україна
19 червня 2020
Дайджест головних новин за 19 червня
Читайте про найголовніші події дня, 19 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 19 червня.

В Україні за добу - 921 випадок коронавірусу

В Україні зафіксовано 921 випадок коронавірусної хвороби COVID-19. 19 червня (станом на 9:00) в Україні 34 984 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 985 летальних, 16 033 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 921 новий випадок. Загалом проведено 542 247 тестувань методом ПЛР.

З 1 вересня буде підвищено зарплати медикам

Медичним працівникам другої та третьої ланки з 1 вересня поточного року буде підвищено заробітну плату. Міністр повідомив, що 19 червня на засіданні уряду планується розгляд проєкту постанови щодо спрямування додатково 4,5 млрд грн на підтримку лікарень, які опинилися після 1 квітня на межі закриття.

Справа Гандзюк: суд взяв під варту підозрюваного Мангера

Печерський суд Києва взяв під варту до 28 липня Владислава Мангера — підозрюваного у замовленні нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк — без альтернативи внесення застави. Досі у нього діяли зобов'язання через заставу у 2,5 мільйона гривень. Прокурори у справі Андрій Синюк та Ярослав Ущапівський наголошували на тому, що після відкриття стороні захисту матеріалів кримінального провадження Владислав Мангер чинив тиск на двох свідків у справі. Зокрема, розповідають прокурори, він робив це не особисто, а через інших осіб. Йдеться про погрози під час дзвінків, у паперових листах та під час зустрічей.

МОЗ ініціюватиме посилення контролю за дотриманням карантину

У зв’язку зі стрімким поширенням коронавірусу в Україні Міністерство охорони здоров’я буде ініціювати посилення контролю за дотриманням карантинних заходів. Мова йде, насамперед, про транспорт, в якому люди не одягають маски, а також про супермаркети, в яких не дотримуються соціальної дистанції.

Абрамовського призначили міністром захисту довкілля

Верховна Рада ухвалила постанову "Про призначення Абрамовського Р. Р. міністром захисту довкілля та природних ресурсів України". Рішення підтримали 264 народних депутатів. З призначенням привітав нового міністра і Денис Шмигаль в Телеграм-каналі. 

Ексміністру Омеляну повідомили про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили колишньому міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру у вчиненні незаконних дій, через які державний бюджет недоотримав 30,5 млн грн. У НАБУ зазначили, що Міністерство фінансів України виступало проти зменшення усіх портових зборів і попереджало Омеляна, що зменшення саме адміністративного збору призведе до недоотримання доходів у держбюджет.

Київським пляжам дозволили працювати

У Києві після висновків Держпродспоживслужби дозволили відкрити пляжі для купання.

Міські пляжі відкрили для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів та 20 зон відпочинку без купання. Які саме — можна ознайомитися на сайті комунального підприємства "Плесо". Держпродспоживслужба провела лабораторні дослідження води. Перевірили і якість питної води у фонтанчиках на пляжах», — сказав Віталій Кличко.

Він додав, що відкриття пляжів — це черговий тест на свідомість для киян.

Також сьогодні Святослав Вакарчук розповів у Фейсбук про складання мандата народного депутата України.

Зазначимо, Зеленського не змогли оштрафувати за каву в кав'ярні, бо він недоторканний.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Читайте також:Туреччина з 1 липня готова приймати українців без самоізоляції і тестування