Суспільство
19 червня 2020
Штучний інтелект зміг відтворити картини знаменитих художників
Штучний інтелект здатний визначити ймовірні мазки і відтворити знамениті картини
news-image

Людство ще не навчилося подорожувати назад в минуле, щоб побачити як Моне чи Ван Гог створювали свої шедеври, але штучний інтелект здатний запропонувати щось не менш інтригуюче, пише «Є!»  з посиланням на engadget.com.

Дослідники Массачусетського технологічного інституту створили систему машинного навчання Timecraft, яка може визначити, як створювалася картина, і відтворити ймовірні мазки відомих художників. Штучний інтелект був спочатку навчений на 200 відеороликах з уповільненою зйомкою цифрових і акварельних картин, після чого вчені створили надточну нейронну мережу, щоб "деконструювати" художні роботи на основі того, що вони дізналися.

Результати вийшли неідеальними, але більш ефективними, ніж очікувалося з самого початку. Timecraft показав кращі результати, ніж вже існуючі тести в більш ніж 90% випадків. І коли він використовувався для відтворення картин, для яких вже є відеоролики з інтервальною зйомкою, то зумів ввести в оману людей, які брали участь в онлайн-опитуванні і намагалися відрізнити оригінал від копії, створеної Timecraft.

Крім уроків віртуальної історії, ця розробка може бути корисною для ілюстрації загальних прийомів малювання для новачків. Наприклад, якщо мова йде про правильне створення фону або малювання портретів з натури.

Також читайте: Ілон Маск шукає інженерів, які побудують плавучі космодроми для місій на Місяць і Марс

Читайте також:На Львівщині вироблятимуть жаб’яче м’ясо у промислових масштабах