Суспільство
21 червня 2020
У День медика Зеленський закликав українців «приборкати свої бажання»
Президент зазначив, що хоч день і не має офіційного статусу, та на його думку, є насправді державним святом
news-image
Президент Володимир Зеленський У День медичних працівників попросив українців зробити подарунок лікарям — носити маски, тримати дистанцію та уникати скупчення людей.

Про це він сказав у відеозверненні з привітанням медиків, яке " rel="nofollow">поширив на сторінці у Facebook, пише «Є!».

Президент зазначив, що хоч день і не має офіційного статусу, та на його думку, є насправді державним святом. Президент нагадав, що заради медиків не слід бути байдужим до небезпеки епідемії, та дотримуватись заходів безпеки. Зокрема, носити маски, тримати дистанцію, уникати скупчення людей.

Дорогі українці, подумайте, будь ласка. Вони (медики — ред.) гинуть, захищаючи нас. Подумайте, як важко працюють наші лікарі. Коли потрібно — 24 години на добу, не думаючи про їжу та сон… І невже заради них ми не здатні тимчасово приборкати власні бажання?, — звернувся глава держави.

Зеленський уточнив, що під такими бажаннями мається на увазі «позасмагати на пляжі, повеселитися на концерті, покричати на площі про міфічну «зраду», щоб заробити рейтинги, потанцювати у нічному клубі».

Зеленський також повідомив, що підписав указ про відзначення державними нагородами 122 медиків.

Також, за його словами, держава додатково збільшить видатки на медицину на 8 млрд гривень. Так, з 1 вересня усім медпрацівникам підвищать заробітну плату на 25, 50 та 70%, залежно від їхньої категорії.

Читайте також: Медики фіксують у реанімаціях приріст хворих на коронавірус