Суспільство
22 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Найбільша турецька авіакомпанія відновлює польоти в Україну

Найбільша турецька авіакомпанія включила три українських міста в розклад польотів. З 1 липня Turkish Airlines буде літати в Київ, Одесу і Львів. Згідно з розкладом, планується десять рейсів на тиждень зі Стамбула до Києва, сім - в Одесу п'ять у Львів. Проте рейси до Харкова, Запоріжжя і Херсон поки не оголошені. Зараз Туреччина дозволяє в'їзд іноземців в країну, однак на кордоні проводиться медичний контроль пасажирів з можливим тестуванням на коронавірус. Пасажирам також слід враховувати можливість зміни нового графіка. 

Google оцифрував «Таємну вечерю» учня да Вінчі: на ній можна роздивитися деталі, яких уже немає на оригіналі

Королівська академія мистецтв у Лондоні разом із Google оцифрували у надвисокій роздільній здатності копію «Таємної вечері» Леонардо да Вінчі. Її написав італійський художник, який був учнем да Вінчі, Джампетріно. Деякі науковці також вважають, що над копією працював ще один послідовник да Вінчі — Джованні Антоніо Болтраффіо На думку мистецтвознавців, картину написали незабаром після закінчення оригіналу. Але між роботами є відмінності.

Геологи прогнозують появу на Землі нового континенту

Вчені прийшли до висновку, що незважаючи на те, що формування контітентальной кори в океані є незвичайним, але саме так і можуть зароджуватися нові континенти. Учені з Австралії і Франції проаналізували склад порід декількох островів в південній частині Індійського океану і з'ясували, що там зароджується новий материк, який зараз перебуває в "ембріональному стані". Свої дослідження вони проводили на островах архіпелагу Кергелен, який знаходиться в Індійському океані неподалік від Антарктиди. З'ясувалося, що там спостерігається зародження континентальної кори. Раніше вважалося, що подібні явища не відбуваються посеред океану.

На Львівщині вироблятимуть жаб’яче м’ясо у промислових масштабах

Міні-ферма з розведення равликів Tante Snails, розташована на Львівщині, у 2020 році збиратиме перший «урожай» жаб і вийде на промислові обсяги виробництва жаб’ячого м’яса. Як розповів засновник фермерського господарства Tante Snails, вони розширили равликову ферму і це переросло в окремий вид діяльності. Із жабками вийшло так само як і з равликами. Спочатку фермери закуповували жаб у різних постачальників в Україні. Потім все ж вирішили купити «правильне» маточне стадо, обладнали невеличку водойму та розплідник і дали старт повноцінній жаб’ячій фермі.

Київським пляжам дозволили працювати

У Києві після висновків Держпродспоживслужби дозволили відкрити пляжі для купання. Міські пляжі відкрили для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів та 20 зон відпочинку без купання. Які саме — можна ознайомитися на сайті комунального підприємства "Плесо". Держпродспоживслужба провела лабораторні дослідження води. Перевірили і якість питної води у фонтанчиках на пляжах

Одеський припортовий завод експортував рекордну кількість продукції

Держпідприємство “Одеський припортовий завод” уперше за останні 5 років відвантажило на експорт рекордну кількість хімічної продукції, зокрема, аміаку: в травні 2020 року – 273 тис. тонн, з початку року – 1 млн. 213 тис. тонн. Також в червні 2020 року на зовнішній ринок відвантажено 99,3 тис. тонн, з початку року – 402,4 тис. тонн. За останні декілька років – це найбільший обсяг перевалки продукції. Завдяки створенню конкуренції на тендерах підприємству вдалося заощадити 5,4 млн грн.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Зазначимо, в Іспанії хворих на Covid-19 возять на пляж.

Як ми писали, карантин продовжать до 31 липня. 17 червня на засіданні Кабінету міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна продовжить дію адаптивного карантину до 31 липня.

Читайте також:Туреччина з 1 липня готова приймати українців без самоізоляції і тестування