Світ
22 червня 2020
«Треба просто менше тестувати»: Трамп придумав, як покращити статистику епідемії в США
Президент США Дональд Трамп заявив, що попросив "сповільнити тестування коронавірусу".
news-image

Президент США Дональд Трамп заявив, що попросив "сповільнити тестування [коронавірусу]", що викликало обурення експертів і розчарування власних співробітників, які кажуть, що це підриває їх зусилля у намаганні заспокоїти американців на тлі поширення хвороби.

Про це він заявив у своєму передвиборному виступі в Оклахомі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Washington Post.

Президент Трамп назвав тестування — яке, на думку експертів громадської охорони здоров'я, є важливою частиною боротьби з пандемією — "двосічним мечем".

А ось тут найгірше ... коли ви проводите тестування в таких масштабах, ви знайдете більше хворих; ви знайдете більше випадків", - сказав Трамп своїм прихильникам. - Тому я сказав своїм людям: будь ласка, сповільніть тестування".

У неділю головний торговий радник Трампа Пітер Наварро назвав коментарі Трампа "насмішливими". Інший чиновник Білого дому сказав, що Трамп пожартував – це вже звична лінія захисту помічників президента, коли той каже щось суперечливе.

Але не під запис кілька високопоставлених чиновників адміністрації, залучених у процеси реагування на коронавірус, висловили розчарування коментарями Трампа, враховуючи зусилля з нарощування тестування протягом останніх кількох місяців.

Коментар президента, який прозвучав в той же день, коли вісім штатів повідомили про рекордну кількість випадків захворювання за один день, викликав хор критики з боку демократів Конгресу і чиновників громадської охорони здоров'я, які стурбовані тим, що президент більше збереженням збереженням свого обличчя, ніж боротьбою з пандемією.

Трамп вже давно розглядає зростання числа випадків коронавірусу як негативний сценарій для себе, тому що вважає, що його звинуватять у більшій кількості випадків.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі засудила висловлювання Трампа, заявивши, що американський народ "зобов'язаний відповісти на питання, чому президент Трамп хоче менше тестувань".

Кожен експерт згоден з тим, що тестування є основою як епіднагляду — розповідає про те, як прогресує епідемія, — так і контролю — виявлення та ізоляції випадків захворювання", - сказав Марк Ліпсич, професор епідеміології та директор Центру динаміки інфекційних захворювань Гарвардської Школи громадської охорони здоров'я імені Т. Х. Чана. "Свідомо скорочувати тестування, тому що воно дає більш повну картину епідемії, - це не що інше, як недбалість в громадській охороні здоров'я" – додав він.

Нагадаємо, Україна розпочинає перемовини щодо закупівлі вакцин проти COVID-19. Йдеться про вакцину компанії АstraZeneca, яку підприємство розробило разом Оксфордським університетом і продовжує працювати над нею.

До речі, Білл Гейтс прокоментував чутки про те, що він влаштував пандемію коронавірусу задля продажу вакцини під виглядом мікрочипів. На думку деяких, Гейтс створив Covid-19, щоб заробити на вакцину.

Також ми писали, що Україна не буде розроблювати свою вакцину від коронавірусу. Спочатку необхідно інвестувати в розробку українських лабораторій.

Читайте також:У Польщі – найбільша добова кількість померлих від коронавірусу з кінця квітня