Суспільство
22 червня 2020
Віктор Ляшко розповів, де можна не носити маску
Якщо ми потрапляємо у велике скупчення людей, де неможливо дотримуватися відстані - там треба одягати маску.
news-image

Головний санітарний лікар та заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що захисну маску можна не носити там, де немає скупчення людей. Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1", пише ТСН.

Маски потрібно носити у приміщенні, а на вулиці можна не носити маску, якщо вдається дотримуватися соціальної дистанції 1,5 метри. Якщо ми потрапляємо у велике скупчення людей, де неможливо дотримуватися відстані - там треба одягати маску", - пояснив Ляшко.

За його словами, маску можна не одягати, якщо навколо немає людей.

В період пандемії, епідемії, кожна людина розглядається, як потенційно інфікована. Тому краще не випробовувати долю, якщо кожна людина одягне маску - цим вона зменшує кількість біологічного матеріалу, або відстань цього матеріалу, який вона виділяє під час відвідування місць скупчення людей і цим зменшує ймовірність інфікування", - додав санлікар.

Нагадаємо, ізраїльські науковці створили багаторазову захисну маску, яка може самоочищуватися за допомогою тепла, яке виникає під час під'єднання до зарядки для телефону. Процес дезінфекції триває 30 хвилин. У цей час маску носити не можна. Маска має такий самий USB-порт, як і зарядка мобільного телефону. Після підʼєднання до мережі вона починає виробляти тепло, яке прогріває внутрішні волокна до 70°C

Як стало відомо, Шмигаль хоче жорсткіше карати за відсутність маски у транспорті й приміщеннях. Керівник Кабміну зазначив, що голови обласних державних адміністрацій мають достатньо повноважень, щоб у своїх регіонах не допускати різке зростання кількості хворих на COVID-19.

До речі, як виявилося, директор школи, яка захворіла на коронавірус, спілкувалася з великою кількістю людей, коли вже отримала позитивний тест на COVID-19! Вона нікому нічого не сказала і встигла сходити на роботу. Держпродспоживслужба міста звернулася до правоохоронних органів щодо порушення проти директора кримінальної справи за порушення правил самоізоляції і нараження інших людей на небезпеку.

Читайте також:Медики фіксують у реанімаціях приріст хворих на коронавірус