Суспільство
23 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

У Чорногорії відкрили реабілітаційний центр для українських військових 

У місті Сутоморе у Чорногорії відкрили український реабілітаційний центр, на базі якого проходитимуть реабілітацію українські військові.

В місті Сутоморе було урочисто відкрито український реабілітаційний центр. Саме на базі цього центру буде в майбутньому проходити реабілітація наших українських військових. Це та мета, до якої крок за кроком, ми за допомогою нашої діаспори йдемо”, – написав він.

В Україні представили нову машину для прибирання вулиць 

Компанія «Авто-Регіон» представила вакуумно-підмітальну машину VKM4000 на базі Isuzu NPR75, призначену для прибирання дорожнього покриття вулиць, трас.

Головна перевага машини – висока якість обладнання та комплектуючих. На систему встановлено форсунки розприскування води, завдяки яким значно збільшено якість пилеподавлення, що підвищує ефективність прибирання.

SkyUp планує відновити міжнародні рейси з липня 

SkyUp планує відновити міжнародні рейси з липня. З 1 липня 2020 року компанія планує почати польоти в Грузію і Албанію, а з 15 липня - в інші країни, якщо скасування заборон на в'їзд до них будуть проходити відповідно до попередніх домовленостей між країнами.

Україна посіла перше місце в Європі за обсягами експорту органічної продукції 

За підсумками 2019 року Україна посіла перше місце в Європі і друге місце в світі зі 123-х країн за обсягами експортованої органічної продукції в ЄС, піднявшись на дві сходинки порівняно з попереднім роком.

Зазначається, що це дані щорічного звіту Європейської Комісії «Імпорт органічних агропродовольчих товарів в ЄС: головні зміни в 2019 році».

Як двійко містян усе кинули та заснували екоферму 

Андрій та Галина кинули місто і в закинутому обійсті влаштували козину ферму та екосадибу. Оселилися у хатині у Когутах та розвивають агротуризм. Тепер мають десятки кіз та натовпи туристів.

Спочатку козенята лізли до сусідів у город – ходив викупав поїдену капусту!” – розповідає Андрій Маланчак.

Андрій та Галина Маланчак кинули місто, коли в них народилася донька. Розповідають, що хотіли, аби діти жили на природі та пальчиками досліджували світ, а не в книжках.

У Львові намалювали мурал-подяку медикам 

У Львові на День медика, 21 червня, на стіні лікарні швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука, урочисто відкрили мурал, який художники намалювали як подяку медикам. На стіні зображено лікарку у захисній масці, яка бореться за життя під час пандемії, та хлопчика, що пише на тлі її білого халату слово «дякую». Також поруч намалювали маленьку дівчинку, яка запускає жовто-блакитного повітряного змія.

Фанати клубу УПЛ орендували автокран, щоб подивитися матч 

Фанати луганської "Зорі" знайшли оригінальний спосіб підтримати свою команду та подивитися поєдинок у 27-му турі УПЛ з "Десною" наживо, попри заборону відвідувати стадіон через пандемію коронавірусу. Гра проходила в Чернігові, а двоє фанатів орендували автомобільну вишку, яка підняла їх на рівень трибун біля поля. 

Сучасні проблеми вимагають сучасних рішень", - відреагувала на такий підхід прес-служба "Зорі", подякувавши фанатам за відданість

На Одещині встановлюють електрозахисні платформи для лелек 

В Одеській області у селі Степанівка Окнянського району встановили першу струмозахисну платформу для гнізда лелек. Зазначається, що до кінця 2020 року компанія планує встановити ще 22 спеціальні конструкції в Одеській області.

У такий спосіб енергетики захистять птахів від ураження струмом, а клієнтів – від аварійних відключень електроенергії.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Нагадаємо, більшість українців не шкодує про те, що Україна вийшла зі складу Союзу радянських соціалістичних республік (СРСР), але кожен третій українець продовжує ностальгувати за комуністичним минулим. Про це повідомляє сайт Київського міжнародного інституту соціології, який опублікував результати опитування за період з 24 по 30 травня.

До речі, державна служба статистики підготувала узагальнені дані про вік тих чоловіків в Україні, які 2019 року офіційно стали батьками. Відповідну інфографіку сьогодні, 21 червня 2020 року, до Дня батька розміщено на  сторінці відомства у FacebookНайчисленніша вікова категорія - 30-39 років. Таких чоловіків нараховується понад 135 тис.

Також ми писали, що спалах коронавірусу і тривалий карантин внесли зміни в плани українців на літні відпустки. На відпустку за кордоном розраховують 4% респондентів. Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group. За даними опитування, найбільші зміни зазнали плани на відпочинок.

Читайте також:Пенсія призначатиметься автоматично — Мінсоцполітики