Війна
23 червня 2020
У Хмельницькому планують побудувати 1000 квартир для військових
Вартість квадратного метра суттєво відрізнятиметься від середньої ринкової.
news-image

Для військовослужбовців та ветеранів військової служби у Хмельницькому  планують будівництво 1000 квартир за пільговою ціною. Вартість квадратного метра суттєво відрізнятиметься від середньої ринкової. Про це повідомив начальник Хмельницького гарнізону полковник Костянтин Радченко, передає armyinform.com.ua.

Із 2010 року і до сьогодні в місті Хмельницький не зведено жодного квадратного метра житла для розподілу військовослужбовців, які десятки років перебувають у черзі на його отримання. Відповідно є досить відчутна соціальна напруга серед сімей військовослужбовців. Багатьом із них набридло, чесно кажучи, роками переїздити з квартири в квартиру і бачити, як в чужих стінах виростають їхні діти і народжуються внуки”, − розповів начальник гарнізону.

На одній з нарад керівного складу потенційний забудовник повідомив командирам військових частин, що готовий будувати житло для військовослужбовців та прирівняних до них осіб за зниженою за ринкову вартість ціною. А саме –240 доларів за квадратний метр, замість 400 $.

Перший внесок на етапі проєктування будівництва становитиме 25% від вартості квартири, решту коштів військовослужбовці сплачуватимуть відповідно до погодженого сторонами графіку. Планується будівництво одно- двох- та трикімнатних квартир. 

Наразі за прикладом діяльності подібних будівельних кооперативів свої житлові проблеми вирішили і вирішують захисники та члени їхніх сімей в різних містах України.

Представники потенційного забудовника запевняють, що в Івано-Франківську вже не один рік успішно працює житлово-будівельний кооператив учасників АТО «Соціум», у Вінниці розпочато практичну фазу реалізації аналогічного соціального проєкту для військовослужбовців – членів ЖБК «Захисник-Вінниця». У Львові наразі здійснюють підбір земельних ділянок на території міста для майбутнього зведення багатоквартирних житлових будинків для військовослужбовців за подібними пільговими умовами.

Як ми писали, в Україні запустять три заводи з переробки відходів тваринництва. Компанія вивчала багато галузей, але Feednova — це унікальний проект.

До речі, на Львівщині відкрили п’ять сімейних молочних ферм. Одним із основних перспективних завдань Львівської аграрної дорадчої служби є будівництво кооперативного молокопереробного заводу у Львівській області: уряд Канади фінансує проект на 1 млн дол.

Нагадаємо, Україна потрапила до тридцятки технологічних країн. Згідно з дослідженням Startup Ecosystem Rankings 2020, Україна ввійшла у ТОП-30 технологічних країн світу.

Читайте також:Протест вкладників Укрбуду. Пряма трансляція