В Україні стартували зйомки нового ігрового фільму
Головною ідеєю є показати сучасним підліткам, що вони не самотні, що проблема цькування (булінгу) вже вирішується на законодавчому рівні.
news-image

В Україні розпочались зйомки ігрового короткометражного фільму-дебюту Сніжани Гусаревич «Сіль для моря». Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Стрічка стала одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно й отримала державну фінансову підтримку розміром 1 398 986 грн (100% загальної вартості виробництва фільму).

Сніжана, яка раніше займалася документальними проєктами та знімала соціальну рекламу, є також співавторкою сценарію стрічки. В його основі — книга львівської письменниці Анастасії Нікуліної «Сіль для моря, або Білий Кит»: історія про чотирнадцятирічну дівчину Лізу, яка стала об’єктом цькування і втратила сенс життя.

За словами авторів фільму, його головною ідеєю є показати сучасним підліткам, що вони не самотні, що проблема цькування (булінгу) вже вирішується на законодавчому рівні, що необхідно говорити про свої проблеми вголос, агресія завжди має причину, однак розірвати коло можна лише за допомогою інших.

У 2017 році в Інтернеті я побачила жорстоке відео, в якому група дівчаток-підлітків намагалась повісити їхню ровесницю. Річ була лише в тому, що кривдницям не сподобалися її слова. Це відео шокувало мене. Я не розуміла, чому в українській культурі так мало про це говорять. Я вирішила знімати кіно на цю тему і довго шукала першоджерело в українській літературі. Перед тим, як почати писати сценарій, я поспілкувалась із десятьма підлітками у віці 9–16 років. Більшість із них зазнали булінгу. Серед з них — і моя дитина”, – говорить Сніжана Гусаревич

Нагадаємо, український фільм «Захар Беркут» режисера Ахтема Сеїтаблаєва покажуть на території США і Канади: права на показ стрічки придбала американська компанія Shout Factory. Американська компанія Shout Factory стала дистрибутором української стрічки «Захар Беркут» на території США та Канади.

Також ми повідомляли, що кіномережа «Оскар» запускає автокінотеатр у Києві. Автокінотеатр працюватиме на постійній основі, перший кінопоказ відбудеться 19 червня. Локація розрахована на 100 автомобілів.

До речі, у Держкіно розповіли, які українські фільми вийдуть у прокат після карантину. Після закінчення карантинних обмежень кінотеатри відкриються і зможуть розпочати сезон з прокату українських фільмів.

Як стало відомо, кінофестиваль для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» онлайн. Що подивитися? Урочиста церемонія відбудеться онлайн 29 травня о 19:00 на сторінці фестивалю у Facebook.

Читайте також:Найкращі фільми про літо для перегляду на вихідні