«Слуги народу» пропонують знову зробити розмитнення «євроблях» пільговим
Податкові преференції не поширюються на транспортні засоби стандарту Євро-2 (тобто вироблені до 1995 року) і походженням з країни-агресора.
news-image

Понад 40 народних депутатів внесли законопроєкти, якими пропонується звільнити від сплати акцизного податку нові та вживані транспортні засоби з 1 січня 2021 року.

Про це йдеться в трьох законопроєктах, які передбачають упорядкування структури акцизного податку та внесення відповідних змін до Податкового та Митного кодексів, пише Економічна Правда.

Податкові преференції не поширюються на транспортні засоби стандарту Євро-2 (тобто вироблені до 1995 року) і походженням з країни-агресора.

Законопроєктами також передбачені пільги для власників автомобілів на "єврономерах", які вже знаходяться на території України: протягом 180 днів з дня набуття законами чинності вони зможуть розмитнити автомобілі без застосування штрафних санкцій, але за умови сплати всіх митних платежів та добровільної сплати 8,5 тис грн до держбюджету.

За оцінкою авторів законопроєктів, станом на 1 травня 2020 року в Україні в режимі тимчасового ввезення або транзиту знаходиться 750 тис "євроблях", в тому числі 500 тис - з порушенням термінів та умов цих режимів.

Також пропонується звільнити від сплати акцизу вже в 2020 році учасників та ветеранів АТО, які ввозять один легковий автомобіль (або вантажний повною масою до 3,5 тонни, або автобус, або причіп) для особистого користування.

Цю ж категорію громадян пропонується також звільнити від сплати ПДВ при ввезенні авто, але за умови, що вартість митних платежів не перевищить 43 розміри мінімальної зарплати (близько 200 тис грн), а транспортний засіб не вироблено країною-агресором.

Крім цього, законопроєктом переглядаються з 1 січня 2021 року норми сплати і розміри транспортного збору.

Законопроєкт також передбачає з 1 січня 2021 року для старих авто, що не відповідають нормам Євро-4, ввести проведення техогляду протягом трьох місяців з моменту реєстрації і надалі не рідше одного разу на два роки.

Авторами законопроєктів є Андрій Богданець, Сергій Штепа (фракція "Слуга народу") і ще близько 40 депутатів.

Як ми писали, за кілька років Київ став одним з найбільш «закоркованих» міст світу. За останній рік транспортні затори в столиці України "наздогнали" знамениті "столиці пробок" Джакарту та Бангкок.

Нагадаємо, за червоні покажчики повороту почали штрафувати на 425 грн. Якщо у вашого автомобіля покажчики повороту не жовтого, а червоного кольору, то правоохоронці можуть в будь-який момент вас оштрафувати.

До речі, у Києві один і той самий автомобіль перевищив швидкість 12 разів за добу. Загалом за добу камери зафіксували 45 автомобілів, які рухались зі швидкістю більш ніж 170 кілометрів на годину.

Читайте також:Кіномережа «Оскар» запускає автокінотеатр у Києві