Україна
24 червня 2020
Дайджест головних новин за 24 червня
Читайте про найголовніші події дня, 24 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 24 червня.

Корнієнко та Ірина Аллахвердієва відреагували на оприлюднений запис розмови «слуг народу»

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко відреагував на публікацію відео з брифінгу в Миколаєві 23 червня, де він і Давид Арахамія обговорювали колегу по фракції. Він зазначив, що вони з Арахамією "обговорювали товаришів по політиці як товаришів по політиці". Наостанок Корнієнко попросив громадськість "нарешті почати судити по справах, а не по словах". Він також нагадав, що є прихильником справжньої рівності між чоловіками та жінками, про що говорить законотворча діяльність глави партії "Слуга народу". Нардеп Ірина Аллахвердієва також назвала фейком і монтажем запис розмови Арахамії та Корнієнка в Миколаєві

24 червня залишаються підтопленими 187 населених пунктів, загинули три особи

Вода у річці Прут досягла критичної межі – перевищила позначку у 5 метрів, через що багато вулиць в обласному центрі затопило, а так само і в деяких селах вулиці перетворилися на бурхливі річки.

Сильні зливи у Чернівцях також перетворили чимало міських вулиць на річки. Зокрема, вулиці Хотинську, Руську, Калічанку та інші. У Чернівцях станом на 1 годину ночі 24 червня вода у річці Прут піднялася вже на понад 5 метрів (502 сантиметри) та дісталася ринку "Добробут" і "Калинівського ринку". У Чернігівській області кілька сіл, а це близько тисячі споживачів, відключили від газопостачання у зв'язку із негодою. Про це повідомляє АТ "Чернівцігаз".

Газу немає у трьох селах Кіцманського району: Драченцях, Білій та Стрілецькому Куті. Аварійні бригади чергують на ушкоджених ділянках газопроводів та лагодять мережу.Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вилетів до Івано-Франківської області через паводки, щоб скоординувати роботи з подолання наслідків стихії на місці. 

Україна поставила новий антирекорд за кількістю інфікованих коронавірусом

В Україні зафіксовано 940 випадків коронавірусної хвороби COVID-19 за добу, повідомляє МОЗ. 24 червня (станом на 9:00) в Україні 39 014 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1051 летальний, 17 409 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 940 нових випадків. Загалом проведено 594 602 тестування методом ПЛР.

У Києві після карантину відкрилися ресторани, басейни й кінотеатри

У столиці дозволили працювати ресторанам, кафе, басейнам, театрам і кінотеатрам. У разі погіршення епідеміологічної ситуації, Київ ще повернеться до обмежень. Також відтепер можуть працювати також і театри та кінотеатри — з обмеженою кількістю відвідувачів і дотриманням дистанції між ними.

Кличко уточнив, що комісія з надзвичайних ситуацій прописала регламенти та умови, за яких можуть працювати ці заклади. Водночас місто контролюватиме дотримання правил роботи всіма закладами.

Укрзалізниця відновлює залізничне сполучення зі Львовом

В Укрзалізниці переконують, що всі поїзди проходять посилену дезінфекційну обробку перед та після рейсу. Також посилили обробку постільної білизни під час прання. Поїзди, які раніше курсували через Львів без зупинки для висадки та посадки пасажирів, її відновлять.

Стільці для IKEA виробляють із незаконно вирубаного українського лісу - розслідування

Розкладні стільці Terje,що продаються у мережі магазинів ІКЕА, виробляють з незаконно вирубаного українського бука. Про це йдеться у розслідуванні британської неурядової організації Earthsight. Постачанням сировини для виробництва займається лісомисливське господарство смт Великий Бичків на Закарпатті. Перевірки Державної екологічної інспекції підтвердили, що Великобичківське ЛМГ незаконно видало ліцензії на "санітарні" рубки на понад сотню ділянок з квітня по червень 2018 року. Дані, отримані в ході розслідування, свідчать, що Великобичківське ЛМГ проводило незаконні санітарні рубки у тому ж обсязі в аналогічний період у 2019 та 2020 роках.

Кордони ЄС залишаться закритими для українців і після 1 липня

З останнім збільшенням кількості нових заражень коронавірусом Україна вийшла за межі, які може встановити Єврокомісія для держав, мешканців яких пускатимуть як туристів до Шенгенської зони. Офіційна статистика МОЗ вже перевищила критерії у проєкті рішення ЄК, який потрапив до ЗМІ. За цим проєктом – який остаточно досі не узгоджений, але за даними New York Times розглядається як основний робочий – головним критерієм оцінювання відкриття кордонів ЄС для мешканців тієї чи іншої країни стане кількість нових заражень у країні за 14 останніх днів у відношенні до її населення.

У МОН спростували перехід шкіл на дистанційну форму навчання з 1 вересня

У Міністерстві освіти та науки спростували інформацію, що з 1 вересня 2020 року учні переходять на дистанційну форму навчання. Про це заявила т.в.о. Міністра освіти та науки Любомира Мандзій. МОН не переводить школи на обов’язкову дистанційну форму навчання. Рішення про те, чи безпечно буде учням повертатись за парти 1 вересня, прийматимуть Комісія ТЕБ і НС та Головний державний санітарний лікар на основі епідеміологічної ситуації й не раніше серпня, ближче до старту навчального року. Наразі МОН готується до нового навчального року. 

Нагадаємо, «Слуги народу» пропонують знову зробити розмитнення «євроблях» пільговим.

Зазначимо, 5 міст України потрапили у європейський бізнес-рейтинг.

Також синоптик розповіла про причини повені на Західній Україні.

Читайте також:Гарні новини