Суспільство
25 червня 2020
МВС пропонує збільшити штрафи за перевищення швидкості
Міністерство внутрішніх справ пропонує порушникам швидкості більше, ніж на 50 км/ч сплачувати по 3400 грн.
news-image

Міністерство внутрішніх справ пропонує порушникам швидкості більше, ніж на 50 км/ч сплачувати по 3400 грн. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в інтерв'ю РБК-Україна.

Міністерство внутрішніх справ підготувало законопроєкт, щоб сума штрафу за перевищення швидкості була значно більше. Наприклад, 3400 гривень для тих, хто перевищив більше, ніж на 50 км/ч.

Геращенко зазначив, що зараз якщо людина перевищила до 50 км/год, то протягом 10 днів вона повинна заплатити 127,5 гривень, якщо більше 50 км/год - 510 гривень.

Він виступив за те, щоб в Україні було, як у Фінляндії чи Швейцарії, де сума штрафу обчислюється відсотком від доходу.

Ми повинні піднімати верхній поріг штрафу", - наголосив Геращенко.

Заступник очільника МВС зауважив, що з 1 липня в країні запускають й інші функції системи: почнуть контролювати проїзд перехресть на червоне світло і їзду по смузі для громадського транспорту.

Нагадаємо, «Слуги народу» пропонують знову зробити розмитнення «євроблях» пільговим. Податкові преференції не поширюються на транспортні засоби стандарту Євро-2 (тобто вироблені до 1995 року) і походженням з країни-агресора.

Як ми писали, за кілька років Київ став одним з найбільш «закоркованих» міст світу. За останній рік транспортні затори в столиці України "наздогнали" знамениті "столиці пробок" Джакарту та Бангкок.

До речі, за червоні покажчики повороту почали штрафувати на 425 грн. Якщо у вашого автомобіля покажчики повороту не жовтого, а червоного кольору, то правоохоронці можуть в будь-який момент вас оштрафувати.

Читайте також:Український авторинок став лідером за темпами відновлення в Європі