Суспільство
25 червня 2020
Менше половини українців згодні вакцинуватися від коронавірусу
Найбільший відсоток згодних на вакцинацію серед тих, хто дуже боїться заразитися COVID-19.
news-image

У середині червня 2020 року були готові скористатися безкоштовною вакциною від коронавірусу 41% опитаних українців (25% точно і 16% скоріше за все), не робили б вакцинації - 49% респондентів (37% точно і 12% скоріше всього).

Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.

Менше половини українців згодні вакцинуватися від коронавірусу

Як показало опитування, кількість українців, які дуже бояться захворювання коронавірусом порівняно з початком квітня скоротилося вдвічі - до 21% з 40%. Кількість тих, хто швидше побоюється такої можливості, залишається стабільним і становить 26%.

Стабільним залишається і відсоток тих, хто скоріше не боїться можливості захворіти COVID-19 (15%). Крім того, з початку червня відзначається істотне збільшення числа тих, хто взагалі не боїться захворіти коронавірусом (20% у червні проти 8% у квітні).

Менше половини українців згодні вакцинуватися від коронавірусу

Опитування проводилося в період з 10 по 16 червня 2020 рік серед 1009 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування - CATI-опитування (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) ролінгового формату. Максимальна похибка вибірки не перевищує +/- 3,7%.

Нагадаємо, Україна розпочинає перемовини щодо закупівлі вакцин проти COVID-19. Йдеться про вакцину компанії АstraZeneca, яку підприємство розробило разом Оксфордським університетом і продовжує працювати над нею.

Також ми писали, що країни ЄС підписали угоду на закупівлю 300 млн доз вакцин від коронавірусу. У найкращому випадку розробка вакцини може бути завершена до кінця року.

Як стало відомо, Китай намагається сповільнити створення вакцини від коронавірусу, - сенатор США. Сенатор-республіканець заявив, нібито має докази того, що Китай намагається "уповільнити або саботувати" розробку вакцини проти Covid-19 на Заході.

До речі, Білл Гейтс прокоментував чутки про те, що він влаштував пандемію коронавірусу задля продажу вакцини під виглядом мікрочипів. На думку деяких, Гейтс створив Covid-19, щоб заробити на вакцину.

Читайте також:Китай намагається сповільнити створення вакцини від коронавірусу, - сенатор США