Україна
25 червня 2020
Дайджест головних новин за 25 червня
Читайте про найголовніші події дня, 25 червня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 25 червня.

В Україні зафіксовано нові 994 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

В Україні зафіксовано нові 994 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

25 червня (станом на 9:00) в Україні 40 008 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1067 летальних, 17 758 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 994 нові випадки. Загалом проведено 606 766 тестувань методом ПЛР.

В Україні стартувало ЗНО

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочинається 25 червня. За даними Міністерства освіти і науки, на основну сесію ЗНО зареєструвалися 379 493 учасники, які обрали 1 227 154 тестування.

Сьогодні абітурієнти складатимуть тест з математики.

Негода в Україні: підтоплені 285 населених пунктів, зруйновані 64 мости

Інтенсивні опади протягом 22-24 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. Всього на території областей загинуло – 3 особи (Івано-Франківська область).

МВС пропонує збільшити штрафи за перевищення швидкості

Міністерство внутрішніх справ пропонує порушникам швидкості більше, ніж на 50 км/ч сплачувати по 3400 грн

Міністерство внутрішніх справ підготувало законопроєкт, щоб сума штрафу за перевищення швидкості була значно більше. Наприклад, 3400 гривень для тих, хто перевищив більше, ніж на 50 км/ч.

Менше половини українців згодні вакцинуватися від коронавірусу

У середині червня 2020 року були готові скористатися безкоштовною вакциною від коронавірусу 41% опитаних українців (25% точно і 16% скоріше за все), не робили б вакцинації - 49% респондентів (37% точно і 12% скоріше всього). Найбільший відсоток згодних на вакцинацію серед тих, хто дуже боїться заразитися COVID-19, а найбільший відсоток абсолютно не готових - серед тих, хто взагалі не боїться коронавірусу.

В Україні проведуть інвентаризацію лісів вперше з 1996 року

В Україні проведуть інвентаризацію лісів вперше з 1996 року. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний законопроект №2379.

Підписаний закон вносить зміни до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів.

Хто з мерів міст провалив найбільше власних обіцянок  

Рейтинг очолюють два міські голови: Харкова – Геннадій Кернес та Рівного – Володимир Хомко. Обидва за час каденції не виконали по 34% обіцянок. Друге місце антирейтингу посідає мер Херсона Володимир Миколаєнко, який провалив 31% обіцянок.

Замикають першу десятку ті, хто найгірше впорався з обіцянками: міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та ще один представник партії мерів Борис Філатов – міський голова Дніпра. Обидва не виконали по 23% обіцянок.

Ексрегіонала Шкарлета призначили виконувачем обов'язків міністра освіти

Кабінет міністрів призначив виконувачем обов'язків міністра освіти і науки ректора Чернігівського національного технічного університету Сергія Шкарлета. Крім того, Шмигаль подякував Любомирі Мандзій за роботу тимчасовою міністеркою освіти.

Раніше освітній комітет Верховної Ради не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра.

 

Як ми писали, «Знадобиться не один мільярд»: Зеленський обіцяє відновити житло усім постраждалим від повеней. Через негоду підтоплені тисячі будинків, пошкоджені або зруйновані автодороги та мости. Рятувальники евакуювали сотні місцевих жителів.

До речі, ВВС показали фото незаконних вирубок Карпат. У 2019 році обсяг незаконних вирубок в Україні зріс усемеро.

Як стало відомо, волинський фермер Олександр Шумський на власному літаку допомагає патрулювати ліси. Як зазначається, така практика давно поширена у Європі та США. Власники приватних літаків, які мають відповідну ліцензію на польоти, не просто вдосконалюють свої навики, а водночас патрулюють лісові масиви

Читайте також:В Україні розглядають можливість будівництва нового великого морського порту