Події
26 червня 2020
25% ресторанів порушують протиепідемічні заходи
Територіальні органи Держпродспоживслужби щоденно перевіряють понад 4000 об’єктів.
news-image

На виконання протоколу № 10 позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13.06.2020 Держпродспоживслужба з 18.06.2020 посилила державний нагляд за дотриманням  санітарного законодавства, у тому числі за протиепідемічними заходами, затвердженими постановами головного державного санітарного лікаря України щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) під час карантину, пише пресслужба Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Відповідно територіальні органи Держпродспоживслужби щоденно перевіряють понад 4000 об’єктів.

Так, 23.06.2020 перевірено 4269 об’єктів,  із них 650 - закладів громадського харчування. На кожному четвертому об’єкті виявлено порушення дотримання вимог протиепідемічних заходів.

Фахівці Держпродспоживслужби до порушників вжили такі заходи:  надано 896 приписів (пропозицій), накладено 74 штрафи, у 189 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи місцевої влади та у 102 - органи Національної поліції.

Для оперативного та об’єктивного інформування суспільства до обстежень та перевірок залучаються засоби масової інформації.

Також 24.06.2020 т. в. о. Голови Держпродспоживслужби О. П. Шевченко провела селекторну нараду з керівниками головних управлінь в областях та м. Києві, на якій наголосила, що кожен задіяний у даний роботі спеціаліст повинен розуміти: результатом проведеної роботи мають бути не тільки вжиті заходи адміністративного впливу, але й приведення об’єктів до максимальних рівнів безпеки, мінімізація ризиків виникнення та поширення інфекційних захворювань, і у підсумку - усвідомлення суб’єктами господарювання та суспільством відповідальності за здоров’я та життя населення.

Як ми писали, в Україні знову працюватимуть кінотеатри. Міністр охорони здоров'я зазначив, що функціонувати заклади зможуть лише з дотриманням певних санітарно-епідемічних умов.

Раніше ми писали, що у Києві після карантину відкрилися ресторани, басейни й кінотеатри. Також відтепер можуть працювати також і театри та кінотеатри — з обмеженою кількістю відвідувачів і дотриманням дистанції між ними.

Також стало відомо, що кіномережа «Оскар» запускає автокінотеатр у Києві. Автокінотеатр працюватиме на постійній основі, перший кінопоказ відбудеться 19 червня. Локація розрахована на 100 автомобілів.

Читайте також:В Україні розгортають лікарні другої хвилі через зростання кількості хворих COVID-19