Суспільство
26 червня 2020
У Рівному через ріст захворюваності на COVID-19 медики звернулися до українців
Переповнені медзаклади, від ускладнень захворювання "помирає кожен десятий" пацієнт.
news-image

У Рівному через стрімке поширення COVID-19 переповнені медзаклади, а від ускладнень захворювання "помирає кожен десятий" пацієнт. Про це заявили місцеві медики у відеозверненні, яке опублікувала на Facebook-сторінці заступниця міського голови Рівного Галина Кульчинська.

Лікарня переповнена. Наша область, зокрема наше місто, перебуває зараз серед лідерів в Україні, - сказав головний лікар Рівненської ЦМЛ Євген Кучерук. - Сподіваюсь, що ви зрозумієте, що кожен десятий, практично, помирає".

Медики вкотре закликали українців дотримуватися карантинних обмежень та не нехтувати засобами захисту, зокрема зберігати соціальну дистанцію, носити маски та обробляти руки. 

Наступ коронавірусної інфекції стає більш агресивним, - зазначила головна лікарка Центру первинної медико-санітарної допомоги "Ювілейний" Вікторія Покоєвчук. - За попередній тиждень лише в нашому закладі діагностовано втричі більше пацієнтів з коронавірусом, ніж у всі попередні тижні".

 

Нагадаємо, в Україні за добу зареєстрували 1 109 випадків коронавірусу. 26 червня (станом на 9:00) в Україні 41 117 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

Раніше ми писали, що кордони ЄС залишаться закритими для українців і після 1 липня. Україна вийшла за межі, які може встановити Єврокомісія для держав, мешканців яких пускатимуть як туристів до Шенгенської зони.

Як стало відомо, на Волині посилюють карантин: знову закривають садочки, ТРЦ і готелі. Що заборонили з 22 червня на території області.

Читайте також:В Італії за добу найменше померлих від коронавірусу з початку березня