Суспільство
30 червня 2020
Чи можна заразитися коронавірусом під час купання в морі, річці, басейні
Науковці зазначають, що у басейнах людей від хвороби захищає хлорування води.
news-image

Вища рада з наукових досліджень Іспанії (CSIC) провела дослідження та з'ясувала, що купання в морі безпечно, пише glavcom. Солона вода і сонячне ультрафіолетове випромінювання перешкоджають поширенню COVID-19. 

Науковці зазначають, що у басейнах людей від хвороби захищає хлорування води. Головне – підтримувати правильний рівень хлору в воді. В той самий час рекомендується прийняти душ до і після басейну, а також дотримуватися необхідних заходів гігієни й безпеки при відвідуванні громадських місць.

Сауни та парові лазні теж вважаються безпечними, тому, що в них постійно висока температура (вище 60 градусів), а вона згубна для COVID-19.

У річках через течію ризик зараження мінімальний. Загроза зараження йде не від води, головним каналом зараження є респіраторні виділення людей. Тому необхідно на пляжах, так само як і в громадських місцях, дотримуватися спеціальної дистанції та уникати великого скупчення людей.

В перших числах червня у зв'язку з закінченням нерестової заборони, дозволять любительську риболовлю.

І хоч перші випадки зараження COVID-19 і були зареєстровані на «Рибному ринку» в місті Ухань, але риба не є переносником цієї хвороби й, вживаючи її в їжу заразитися неможливо.

Навпаки, для зміцнення імунітету лікарі рекомендують під час карантину в обов'язковому порядку включити в ваше меню рибні страви. Адже риба - джерело повноцінного білка з величезною кількістю незамінних амінокислот. У риб'ячому м'ясі містяться всі основні вітаміни, необхідні нашому організму. Її вживання рекомендовано 2-3 рази в тиждень для підвищення імунітету, профілактики запальних захворювань та здоров'я нервової та серцево-судинної систем.

Зазначимо, морська вода біля узбережжя Одеси й Затоки не відповідає нормі – МОЗ.

Також повідомляли, що із затонулого в Одесі танкера Delfi тече паливо, пляма рухається на пляжі.

Читайте також:Де відпочити у Київській області: нестандартні ідеї