Світ
30 червня 2020
В Японії почали тестувати на людях вакцину проти коронавірусу
Потенційна вакцина буде введена 30 здоровим людям до початку липня.
news-image

Японський стартап Anges Inc розпочав клінічно тестувати на людях потенційну вакцину проти коронавірусу (COVID-19)

Про це повідомляє Kyodo News із посиланням на заяву компанії, пише Еспресо.

Медичний стартап Anges Inc оголосив про початок першого в Японії клінічного тестування на людях потенційної вакцини проти нового коронавірусу", - йдеться у повідомленні.

Саме тестування проводитиметься у госпіталі при університеті Осаки.

Як повідомляє газета, потенційна вакцина буде введена 30 здоровим людям до початку липня. Потім впродовж восьми тижнів дослідники дивитимуться на побічні ефекти від вакцини та чи створює вона у пацієнтів антитіла проти COVID-19.

Якщо перша фаза тестування потенційної вакцини підтвердить свою безпечність для людей, то стартап планує на другому етапі розширити коло осіб до 400.

У разі успішності другої фази Anges Inc сподівається між весною й осінню 2021 року отримати від японського уряду дозвіл на продаж вакцини проти коронавірусу.

Раніше стало відомо, що індійська фармацевтична компанія Bharat Biotech отримала дозвіл на тестування потенційної вакцини COVAXIN проти коронавірусу (COVID-19) на людях.

Станом на 30 червня у світі підтверджено 10 421 615 випадок зараження коронавірусом. Померли від хвороби 508 228 осіб, одужали – 5 668 668.

Лідерами за кількістю інфікувань залишаються США - 2 681 811, Бразилія - 1 370 488, та Росія 647 849 - інфікованих.

Нагадаємо, уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії. На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими.

Як стало відомо, станом на 30 червня в Україні зафіксовано ще 706 заражених коронавірусом. Найбільше нових випадків виявили в Львівській, Закарпатській, Рівненській та Одеській областях.

Також ми повідомляли, що у Рівному через стрімке поширення COVID-19 переповнені медзаклади, а від ускладнень захворювання "помирає кожен десятий" пацієнт. Про це заявили місцеві медики у відеозверненні.

Читайте також:Apple Watch тепер слідкуватиме за тим, як ви миєте руки