Суспільство
1 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Дороги до курортів ремонтують 200 одиниць техніки (ФОТО)

В Україні активно триває ремонт дороги до Азовського моря – а саме понад 60-кілометрової ділянки траси Н-30 «Василівка-Бердянськ». Наголошується, що компанія працює без вихідних у режимі 24/7. На об’єкті задіяно близько 300 працівників та 200 одиниць дорожньої техніки. Ремонтні роботи виконуємо на кількох ділянках одночасно. Що зроблено?

Wizz Air запустить нові рейси з України до Італії та Чехії

Угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air оголосила про намір запустити три маршрути між Україною та Італією з літнього розкладу 2021 року та відкрила продаж квитків на два нових рейси з Києва і Львова в чеське місто Пардубіце. Які рейси відкриють...?

Євросоюз допоможе Україні з ліквідацією наслідків паводків

Європейський Союз погодився допомогти Україні з ліквідацією наслідків паводків в західних областях України після відповідного прохання Міністерства закордонних справ України. Так, ЄС застосує Механізм цивільного захисту. Зазначається, що на заклик України про допомогу вже відреагувала Швеція. Вона запропонувала надати 1,2 км бар'єрів від паводків, 250 шлангів, технічних експертів. Єврокомісія надасть картографічні послуги у постраждалих районах через супутникову систему ЄС. Крім того, в постійному контакті з Україною перебуває цілодобовий координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації ЄС для того, щоб слідкувати за ситуацією та направляти подальшу допомогу.

З квітня кількість активних вакансій виросла на 50%, ділові показники відновлюються

У порівнянні з квітнем кількість активних вакансій збільшилася більше ніж на 50%. Зараз на Work.ua 44,8 тисячі активних вакансій. Кількість новозареєстрованих ФОП-ів вийшла на докарантинний рівень й становить 5 640. Кількість новозареєстрованих компаній теж стабілізувалося. В середньому кожен тиждень реєструється близько тисячі нових підприємств. Повідомляється, що зараз в Україні працює 86% ресторанів від тих 100%, що працювали до карантину. Обіги громадського харчування відновилися на 77%. Водії їздять на 65% більше ніж вони це робили до карантину. А пішоходи пересуваються на 29% більше ніж до карантину.

З 1 вересня в Україні зросте мінімальна зарплата: графік підвищення

На виконання завдання Президента уряд визначив графік підвищення мінімальної заробітної плати в Україні. Президент Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету Міністрів підвищити рівень мінімальної заробітної плати в Україні. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і міністр фінансів Сергій Марченко опрацювали це питання, зробивши відповідні розрахунки. Сьогодні очільник уряду доповів про попередній графік, за яким підвищуватимуть мінімальну заробітну плату.

Волинянин заснував першу в Україні оленячу ферму

На першій оленячій фермі України олені шукають собі попоїсти самі. Олені тут живуть практично на волі – мають 122 га лісостепу, аби гуляти. А до них їдуть сотні дітей, аби подивитися на красенів. Ідея створити оленячий екопарк прийшла волинянину Роману Микитюку. Тож купив 80 оленів в Латвії і запросив перших гостей. Олені тут шукають собі їжу самі – у лісі. А Роман постачає їм воду у автоматичні поїлки. Тепер на фермі вже 300 роганів-красенів. А потік дітей до них став такий великий, що довелося будувати садибу. І відкривати хатку місцевого Санта Клауса – Михайла Морозка.

На кордоні з Угорщиною повністю відновили роботу чотири пункти пропуску

З 29 червня на кордоні із Угорщиною відкрилися чотири пункти пропуску. Станом на 8:00 можливістю перетнути кордон у них уже скористались 625 людей. При проїзді транзитом не потрібно проходити карантин, але є певні умови. Які пункти пропуску працюють.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Нагадаємо, документальний фільм української режисерки Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» отримав премію на міжнародному фестивалі «UnderhillFesta» у Чорногорії

Також повідомляли, що МакДональдз в Україні повністю перейшов з пластикових стаканів на паперові, що вироблені із целюлози із сертифікованої сировини PEFC.

Зазначимо, Державне бюро розслідувань після масштабних повеней почало масові перевірки щодо незаконної вирубки лісів

Читайте також:Хмельницький музей виграв 300 тисяч гривень на ребрендинг