Роботизована молочна ферма на Вінничині розвиває туризм
У селі Каташин Вінницької області агрофірма «Україна–О» започаткувала молочний туризм.
news-image

У селі Каташин Вінницької області агрофірма «Україна–О» започаткувала молочний туризм, передає видання ШоТам.

Зазначається, що в агрофірмі збудували дві нові ферми та переробний завод. Також облаштували територію. Біля однієї з ферм росте молодий сад. Багато квітів, зелених кущів, газони. До приміщень веде асфальтована дорога.

На роботизованій фермі за день надоюють від однієї корови в середньому по 30 літрів молока. Загалом у фермі за день виходить понад 4 тонни.

Ми також збудували переробний завод. Корми маємо свої, молоко своє, раніше його продавали на завод, тепер переробляємо в себе. Ось так замкнули виробничий цикл. На такому заводі як у нас, продукцію не можна сфальсифікувати. Як і молоко на фермі», — розповідає співзасновника агрофірми Павло Каленич.

Агрофірма розвиває молочний туризм, щоб охочі могли спробувати продукцію безпосередньо на заводі.

Екскурсію починаємо з ферми, де працюють роботи. Далі ведемо на завод. За тим, як роблять „молочку“, спостерігають з оглядової кімнати через скло. Кімната на другому поверсі, виробничий цех внизу. Тут же дегустаційна зала», — додає Каленич.

Туристам пропонують майже всі види продукції:

молоко, зокрема і пряжене, і до кави,

кефір,

ряжанку,

йогурти, серед яких відомий грецький,

м’який сир,

сметану.

На одній лінії продукцію фасують у стаканчики. На іншій — у пляшки.

Нагадаємо, внутрішній туризм набуває популярності з відкриттям залізниці та авіарейсів. Через складну епідеміологічну ситуацію, найкращим варіантом для подорожі буде вивчити рідне місто та край. Пропонуємо підбірку цікавих місць у Київській області.

Також стало відомо, що експерт розповів про нові правила турпоїздок. Тепер при здійсненні поїздок необхідно дотримуватися санітарних норм і протоколів, які рекомендувала всім країнам Всесвітня організація охорони здоров'я.

Як ми писали, уряд Японії планує ввести спеціальні ваучери для туристів на суму 185 доларів (20 тисяч ієн) в день. Таким чином влада хоче допомогти туристичній галузі, яка постраждала через епідемію коронавірусу

До речі, стало відомо, коли Туреччина почне приймати українських туристів. Формат обслуговування гостей зміниться - повністю відкритого фуршету не буде. Однак про обмеження доступу до їжі не йдеться.

Читайте також:В Україні представили нову машину для прибирання вулиць