Суспільство
2 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Книжки трьох українських авторів претендують на літературну нагороду Центральної Європи 

Три книжки українських письменників увійшли до лонг-листа літературної нагороди Центральної Європи Angelus

Це книжки «Забуття» Тані Малярчук (Zapomnienie, Wydawnictwo Warstwy); «Фрау Мюллер не налаштована платити більше» Наталки Сняданко (Frau Müller nie zamierza płacić więcej, видавницво Warsztaty Kultury); «Інтернат» Сергія Жадана (Internat, видавництво Czarne).

Роботизована молочна ферма на Вінничині розвиває туризм 

У селі Каташин Вінницької області агрофірма «Україна–О» започаткувала молочний туризм.

Зазначається, що в агрофірмі збудували дві нові ферми та переробний завод. Також облаштували територію. Біля однієї з ферм росте молодий сад. Багато квітів, зелених кущів, газони. До приміщень веде асфальтована дорога.

В Україні зріс розмір пенсій 

Пенсійний фонд провів перерахунок пенсійних виплат з 1 липня 2020 року в зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 1638 гривень до 1712 гривень. Для непрацюючих пенсіонерів збільшиться розмір мінімальної пенсії за віком, доплати за стаж.

Незалежно від того, працює людина чи ні, збільшаться розміри встановлених до пенсій надбавок, підвищень, пенсій за особливі заслуги перед Україною, інших доплат, які базуються на величині прожиткового мінімуму.

Хмельницький музей виграв 300 тисяч гривень на ребрендинг 

У Хмельницькому обласному художньому музеї розпочалась кампанія із ребрендингу закладу. На оновлення заклад отримає понад 300 тисяч гривень. Зазначається, що осучаснення закладу стало можливим завдяки перемозі проєкту музейників у конкурсі від Українського культурного фонду (далі УКФ). Окрім бюджету в сумі понад 300 тисяч гривень, культурній інституції та її працівникам допоможуть реалізувати ідею професійні фахівці із маркетингу.

На Рівненщині ремонтують дорогу до одного з 7 чудес України 

На Рівненщині відремонтують дорогу у Костопільському районі, що пролягає до туристичного об’єкта «Базальтові стовпи»

Зазначається, що ділянка «Малий Стидин-Злазне-Іваничі» є однією із найгірших в районі, тож на її відновлення із нетерпінням очікують як місцеві мешканці, так і туристи.

Німеччина інвестує в екопроєкти на Сумщині 

Міністерство довкілля Німеччини профінансує на Сумщині три екопроєкти, реалізація першого проєкту передбачає переорієнтацію місцевих жителів на вирощування сучасних культур, зокрема, ягід.

Екопроєкти впроваджуватимуть на території Деснянського біосферного резервату — природоохоронної території, затвердженої рішенням ЮНЕСКО.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

 

Нагадаємо, в Японії почали тестувати на людях вакцину проти коронавірусу. Потенційна вакцина буде введена 30 здоровим людям до початку липня.

Як ми писали, Іспанія відкрила кордони для жителів ЄС. Іспанська влада з неділі стала допускати без обмежень на свою територію жителів країн ЄС і Шенгенської зони.

До речі, Єгипет з 1 липня прийме туристів з України: відкриті продажі турів. В Єгипті відкриють тільки готелі зі спеціальними сертифікатами, що дозволяють приймати туристів під час епідемії коронавірусу.

Читайте також:Звання для Потапа й орден Тіні Кароль: Зеленський нагородив понад 200 людей до Дня Конституції