Київ
1 липня 2020
По 37 мільйонів за кілометр: в Києві Кличко побудує «золоту» велодоріжку
На роботи з міського бюджету виділять до 184 млн 232 тис. 494 грн.
news-image

Мер столиці підписав розпорядження про будівництво велосипедної доріжки в одному з районів Києва.

Текст розпорядження було підписано 26 червня. Будівництво велосипедної доріжки планується на Набережному шосе від Поштової площі до моста імені Є. О. Патона. На роботи з міського бюджету виділять до 184 млн 232 тис. 494 грн.

Доріжку зроблять з асфальтобетону в червоному кольорі і фігурних елементів мощення (плиток). Довжина ділянки для велосипедної доріжки складе 5 км 5 м. Ширина велосипедної доріжки буде 2-2,5 метра на кожній стороні.

Будівництво займе 15 місяців, а 1 кілометр доріжки буде коштувати киянам майже 37 млн ​​грн, з яких майже по 28 млн грн піде чисто на будівництво.

На розробку проекту нової велодоріжки з бюджету міста вже витрачено 1 млн 798 тис. 988 грн.

Півтора місяці тому Віталій Кличко заявив, що в столиці вже побудовано більше 100 км велосипедних доріжок, а під час карантину кількість велосипедистів в Києві збільшилася в 2,5 рази.

У той же час нагадаємо, що згідно з технічним дослідженням, сам міст ім. Е. О. Патона перебуває під загрозою руйнування і потребує капітального ремонту. Але ремонт в цьому році не передбачається.

Нагадаємо, що велодоріжка на вул. Бальзака на ж / м Троєщина, яку урочисто відкрив мер столиці в 2015 році, вже «втратила» розмітку і просіла. Її нинішній стан небезпечно як для велосипедистів, так і для пішоходів. У 2018 році Деснянський районний суд Києва розглядав справу про порушення при будівництві велодоріжки на маршруті Троєщина - Європейська площа в 2015 році. За версією прокуратури, закупівля робіт з будівництва доріжки, проведена КП «Житлобудінвест-УКБ», була проведена з порушеннями, а до тендеру допустили два пов'язаних один з одним комунальних підприємства. На будівництво 21 км велодоріжок тоді виділили 40 млн 863 грн за договором.

Також раніше КМДА анонсувала створення півкілометрової канатної дороги через Дніпро.

Зазначимо, що мер Києва також показав, як виглядатиме новий фонтан, що встановлять уже цього року.

Читайте також:Протест проти корупції в КМДА. Пряма трансляція