Iнтерв’ю
1 липня 2020
Президентство Зеленського - це провал і катастрофа. Тому він старається зробити дешеве шоу - Володимир Омелян
Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з політиком, українським дипломатом, ексміністром інфраструктури України Володимиром Омеляном.
news-image

Сьогодні, 1 липня, Печерський районний суд Києва відновив засідання з обрання запобіжного заходу п’ятому президенту України Петрові Порошенку. Також сьогодні пройшов допит Порошенка працівниками Держбюро розслідувань. Після 13:00 Порошенко вийшов з будівлі ДБР та вирушив до Печерського суду пішки вулицями Києва.

Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій і проводив пряму трансляцію. Також поспілкувався з політиком, українським дипломатом, ексміністром інфраструктури України Володимиром Омеляном.

Кор.: Що Ви можете сказати про події, які розгортаються навколо Петра Порошенка?

Володимир Омелян: Це однозначно переслідування, це однозначно сигнал того, що в Зеленського нічого не виходить. Його президентство - це провал і катастрофа, тому він старається зробити дешеве шоу, щоб показати, що якісь дії відбуваються в правоохоронних органах, а насправді мета цих дій єдина - щоб опозиція мовчала, щоб опозиція була перелякана і його не критикувала. Ми не боїмося, мені не страшно. Ми будемо говорити і йти до кінця, тому що я знаю, що ціною цього всього є Україна, і це наші сорок мільйонів життів сьогоднішні і ненароджених дітей. Тут є за що боротись .

Кор.: Я знаю, що європейці спостерігають за тим, що відбувається в Україні. Вже отримали підтримку від західних партнерів?

Володимир Омелян: В мене особисто дуже багато контактів з іноземними дипломатами. В Петра Олексійовича вони постійні. Вони всі об'єднані одним - вони в шоці, тому що на їхніх очах Україна з демократичної відкритої держави перетворюється на диктатуру потішного диктатора Зеленського, який від цього не є менш страшним. Згадайте, так само був смішним Путін, так само був смішним Гітлер, так само був смішним Лукашенко. Ніхто не вірив, що вони стануть диктаторами. Вони стали. І таким хоче бути Зеленський.

Кор.: Ще запитання стосовно Вас. Були у Вас обшуки. Чи повязуєте Ви це з подіями, які зараз відбуваються?

Володимир Омелян: Безумовно. "Ми захочемо - прийдемо, ми захочемо - тебе обшукаємо. Заведемо будь яку справу...". Я знаю єдине, що шлях Зеленського буде як шлях Януковича. Тільки Янукович втік в Ростов, а Зеленський не втече, бо ми його тут залишимо.

Кор.: Дякую за відповіді.

Нагадаємо, раніше ексміністру Омеляну повідомили про підозру.

Читайте також:Печерський суд. Обрання запобіжного заходу Петру Порошенку. Пряма трансляція