Суспільство
3 липня 2020
У Тернополі 95-річна бабуся одужала після Covid-19
З інфекційного відділення міської комунальної лікарні виписали 95 річну жінку, у якої виявили Covid-19.
news-image

З інфекційного відділення Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги виписали 95 річну жінку, у якої виявили Covid-19. Їй вдалося здолати недугу. Про це повідомляє Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом. 

Ми вже спостерігали розвиток правобічної полісегментарної пневмонії, яку бабуся успішно здолала з Божою ласкою і, надіюсь, нашою допомогою, - зазначила завідуюча інфекційного відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги Оксана Кадубець.

Медик зазначила, що пацієнтів такого віку у відділенні ще не було, а хворих, які мають понад 80 років уже лікували раніше, і зараз в лікарні є такі пацієнти. Після тривалого лікування бабусю виписали додому. Бабуся сказала, що почувається добре.

Дякую, до побачення, - сказала жінка. Загалом у лікарнях Тернополя зараз 45 хворих на COVID-19, йдеться у повідомленні штабу.

Нагадаємо, в Україні за добу - 876 нових випадків коронавірусу. Зафіксовано 27 нових летальних випадків. Загалом померло 1 212 людей.

Як стало відомо, японський стартап Anges Inc розпочав клінічно тестувати на людях потенційну вакцину проти коронавірусу (COVID-19). Потенційна вакцина буде введена 30 здоровим людям до початку липня. Потім впродовж восьми тижнів дослідники дивитимуться на побічні ефекти від вакцини та чи створює вона у пацієнтів антитіла проти COVID-19.

До речі, уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії. На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими.

Також ми повідомляли, що у Рівному через стрімке поширення COVID-19 переповнені медзаклади, а від ускладнень захворювання "помирає кожен десятий" пацієнт. Про це заявили місцеві медики у відеозверненні.

Читайте також:Apple Watch тепер слідкуватиме за тим, як ви миєте руки