Спорт
3 липня 2020
Дві українки потрапили до ТОП-10 кращих футболісток світу
Українки Ольга Овдійчук та Дар’я Апанащенко потрапили до першої десятки рейтингу кращих футболісток світу за версією ресурсу Futebol Feminino Alternativo.
news-image

Українки Ольга Овдійчук та Дар’я Апанащенко потрапили до першої десятки рейтингу кращих футболісток світу за версією ресурсу Futebol Feminino Alternativo. Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що Овдійчук посіла сьоме місце (348 голосів уболівальників), Апанащенко – восьме (337). Загалом було 250 претенденток на перемогу.

Овдійчук виступає за мадридський “Атлетико”, Апанащенко є капітаном збірної України і захищає кольори харківського клубу “Житлобуд-1”.

Переможницею голосування стала футболістка із Замбії Барбара Банда, яка грає за китайський “Шанхай” (2053 голоси). Другою йде Джілл Рорд (збірна Нідерландів; “Арсенал”, Англія), третьою – Андресса Алвеш (збірна Бразилії; “Рома”, Італія).

Нагадаємо, Ярмоленко увійшов до трійки найбільш результативних українців в історії АПЛ. Вище Ярмоленка знаходяться Андрій Шевченко з 9 голами за "Челсі" в 48 зустрічах і Сергій Ребров з 10 м'ячами за «Тоттенхем» в 59 матчах.

Як ми писали, футболіст збірної України зробив ефектний гольовий пас п'яткою в Угорщині. Іван Петряк зробив за угорський "Фехервар" дев'яту гольову передачу в сезоні.

До речі, португалець Роналду першим із футболістів став доларовим мільярдером. 35-річний португалець Кріштіану Роналду став першим в історії футболістом, чиї доходи перевищили 1 млрд доларів.

Читайте також:Українець Лунін став героєм матчу чемпіонату Іспанії